İzban Yaya Alt Geçidi 7 Ekimde Açılıyor

İzban Yaya Alt Geçidi 7 Ekimde Açılıyor

İZBAN Hattının Kapalı Pazaryeri Kavşağında Bulunan ve Tepeköy ile Muratbey Mahallelerini birbirine bağlayan Altgeçit 7 Ekim Cuma günü törenle açılıyor..

A+A-

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi İZBAN’ın Torbalı’da oluşturduğu kent içi trafik sorununa çözüm olan altgeçit 7 Ekim Cuma günü törenle hizmete açılıyor.

Tamamlanan Kapalı Pazaryeri yanındaki hemzemin geçit, aynı zamanda başta Torbalı Belediye binası olmak üzere şehir merkeziyle yaya ulaşımının sağlandığı en önemli kavşak ve iki yakanın birleştiği bağlantı yeri olarak kabul ediliyor.

BAŞKAN GÖRMEZ “İZBAN İLÇEYİ İKİYE BÖLDÜ”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İZBAN projesinin hazırlanması sürecinde yaya ve motorlu üstgeçitler yapıldığını, bunun ilçeyi ikiye böldüğünü belirterek “bu durum  kentin ulaşımında, ticaretinde ciddi sıkıntılara neden oluyor.  İZBAN’nın gelmesi Torbalı için bir milat. Büyük değişimin büyümenin  başlangıcı oldu. Keşke kent merkezinde ulaşım yeraltına indirilseydi. Yada üst geçitler yerine tıpkı bizim yaptığımız gibi altgeçitler tercih edilseydi. Benzer projelere aynı sıkıntıyı çeken semtlerde de devam etmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıyı çok iyi biliyoruz” şeklinde konuştu.

ALT GEÇİDE JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT TOLGA SAĞLAM'IN ADI VERİLDİ

Torbalı Belediye Meclisi aldığı bir kararla Cuma Günü açılışı yapılacak olan Alt Geçid'e  Jandarma Uzman Çavuş  Şehit Tolga SAĞLAM'ın adını verdi.  Jandarma Uzman Çavuş Sağlam Diyarbakır Sur ilçesinde meydana gelen çatışmada şehit olmuştu.

MUHTARLAR ALGEÇİT İÇİN NE DEDİ ?

Emin Berber (  Muratbey Mahallesi Muhtarı)

İZBAN hattının kent merkezi boyunca yaya ve motorlu altgeçitlerin mutlaka yeraltına indirilmesi gerekiyor.  Belediye Başkanımız bu projeyle ilçenin önünü açtı. Büyükşehirden de benzer yatırımlar bekliyoruz. Torbalı’yı ikiye bölen Çin seddine dönmüş İZBAN hattı projesi hazırlanırken bu düşünülmeliydi”

Tamer Tünelli (Tepeköy Mahalle Muhtarı)

“Muratbey ve Tepeköy Mahallelerini birbirine bağlayan ve her iki mahalleyi de birleştiren altgeçit, vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağladı. Belediyemiz o noktaya bir alt geçit yapmakla çok iyi bir işe imza attı. Özellikle bölgede bulunan kamu kurumlarına ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak. Temennimizden biri de orada görev yapan personelin, engelli vatandaşların karşıdan karşıya geçişlerinde onlara yardımcı olmasıdır” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.