İstihdamda En Büyük Kayıp İnşaat Sektöründe

İstihdamda En Büyük Kayıp İnşaat Sektöründe

TÜİK haziran 2019 işsizlik verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre işsizlik 0,2 artarak yüzde 13'e çıktı. İstihdamda en büyük kayıp inşaat sektöründe yaşandı. İnşaatta aylık istihdam 12 bin artsa da yıllık 493 bin azaldı

A+A-

Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, haziranda işsizlik, bir önceki aya göre 0.2 puan artarak yüzde 13 olarak gerçekleşti. Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı ise bir önceki aya göre 0.1 puanlık düşüşle yüzde 13.9' indi. Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 25.8 oldu. Tarım dışı işsizlik ise yüzde 16.2 seviyesinde gerçekleşti.

5 AYDA 1.3 MİLYON KİŞİ

Türkiye'de işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 938 bin kişi artarak 4 milyon 253 bin kişi oldu. İstihdam edilenlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre 802 bin kişi azalsa da 5 ayda 1.35 milyon yeni istihdam yaratıldı. İşgücüne katılma oranı yüzde 53.3 olarak gerçekleşti. Ekonomik faaliyete göre istihdam edilenlerin sayısı, tarım sektöründe 25 bin, sanayi sektöründe 70 bin, inşaat sektöründe 12 bin kişi artarken, hizmet sektöründe 7 bin kişi azaldı.

haziran-2019-istihdam.jpg

İNŞAATTA 493 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI

Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 232 bin, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 569 bin kişi düştü. En büyük istihdam kaybı ise inşaatta yaşandı. Haziran ayında geçtiğimiz yıla göre inşaat sektöründe istihdam kaybı 493 bin kişi. İnşatta daralma istihdamı da oldukça olumsuz olarak etkilendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.