İstanbul’un Kiralıkta Yükselişe Geçen 50 Mahallesi

İstanbul’un Kiralıkta Yükselişe Geçen 50 Mahallesi

İstanbul'da son bir yılda 50 mahallede kiralar yüzde 50'nin üzerinde arttı. Zirvede ise yüzde 290 ile Sarıyer'in Rumeli Hisarı semti yer alıyor.

A+A-

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan hepsiemlak İstanbul’da son 1 yıl içerisinde kira fiyatlarının %50’nin üzerinde artış gösterdiği 50 mahalleyi açıkladı.

İstanbul’da son 1,5 yılda ev kiraları adeta uçtu. Yüksek enflasyon, kentsel dönüşüm nedeniyle ev ihtiyacının artmasının yanısıra, korona salgınının getirdiği yaşam tarzı değişikliği de kira artışlarında rol oynadı.

Hepsiemlak, İstanbul’da son 1 yıl içerisinde kiralık konut kategorisinde %50’nin üzerinde artışın yaşandığı 50 mahalleyi sıraladı. Endeksten elde edilen verilere göre son 1 yıl içerisinde kiralık konut kategorisinde ortalama metrekare fiyatındaki en yüksek artış %290 ile Sarıyer’in Rumeli Hisarı semtinde gözlemlendi. Rumeli Hisarı’nı %238 ile Beşiktaş’ın Vişnezade semti, %218 ile Sarıyer’in Reşitpaşa semti, %171 ile Beşiktaş’ın Gayrettepe semti ve %150 ile Kadıköy’ün Fikirtepe semti takip etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hepsiemlak Genel Müdürü Zeynep Tandoğan “Piyasadaki hareketlenme kiralık fiyatlarda yüksek artışlara neden oldu. En fazla artış olan semtleri incelediğimizde de aslında şaşırtıcı sonuçlarla karşılaşmadık. İstanbulluların denize, doğaya daha yakın olmak istediği için özellikle bu dönemde tercih ettiği Rumeli Hisarı, Vişnezade, Reşitpaşa gibi semtlerde fiyatlar yüzde 218 ile 290 arasında yükseldi bir senede. Özellikle bu bölgelerdeki yüksek artışın başka bir sebebi de aslında eski kemikleşmiş bu semtlerimizde arzın çok yüksek olmaması oldu” dedi.

istanbulun-kiralikta-yukselise-gecen-50-mahallesi-1.pngistanbulun-kiralikta-yukselise-gecen-50-mahallesi-2.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum