İstanbul'daki Konut Fiyatları Avrupa Şehirlerinin Değerine Yaklaştı

İstanbul'daki Konut Fiyatları Avrupa Şehirlerinin Değerine Yaklaştı

İstanbul'daki konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, “İstanbul’daki konut fiyatları daha da artarak Avrupa şehirlerinin değerine yaklaşacak” dedi.

A+A-

Gayrimenkul değerler konusunda global yatırımcılara yatırım danışmanlığı hizmeti sağlayan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül İstanbul'daki konut fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gül Gül, mega kent İstanbul’un dünyanın sayılı marka kentlerinden biri olduğunu belirterek, mevcut konut fiyatlarının artacağını kaydetti. 

Ulusal ve uluslararası arenada cazip yatırım fırsatlarıyla ön plana çıkan mega kent İstanbul’un yabancıya konut satışında, küresel kentler arasında yerini almak üzere ilerlediğini dile getiren Gül Gül, mega kent İstanbul’un pek çok bakımdan dünyanın önemli kentleriyle yarıştığını dile getirdi.

İstanbul’un Avrupa metropollerine göre henüz istenilen değere ulaşmadığına da Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, “Şehrimiz bir metropol, dünyanın sayılı büyüklükteki marka şehirleriden birisi. Buna rağmen konut fiyatları açısından baktığımızda, dünyanın diğer metropolleriyle kıyaslandığında gayrimenkul fiyatlarının düşük kaldığını görüyoruz” diye konuştu.

En çok değerlenen kentler arasında

Paris, Londra, Madrid gibi kentlerde metrekare fiyatlarının çok yüksek olduğuna değinen Gül, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:  “Yapılan araştırmalar bize İstanbul'da konut satışında ortalama metrekare fiyatının 500 euro civarı olduğunu gösteriyor. Bu rakam Paris'te 12 bin, Londra'da 11 bin, Münih'te 8 bin 500, Madrid'de 2 bin 600, Lizbon'da 3 bin 500 euro’ya kadar yükseliyor. Paris, Londra, Münih gibi metropollerdeki konut metrekare fiyatları bulundukları ülkelerdeki ortalama fiyatların 3-4 katına kadar ulaşırken, İstanbul fiyatları Türkiye ortalamasının 1,5 katına ancak denk geliyor. Ancak İstanbul hızla değer kazanıyor. Pandemi sürecindeki konut talebi, yüksek enflasyon ve döviz artışı nedeniyle İstanbul, yüzde 26,4 artış ile dünya sıralamasında konutun en çok değerlendiği  9'uncu şehir olarak açıklandı.”

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının sebep olduğu zorlu koşullara karşın Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe geçmiş senelerdeki satış rakamlarını korumak amacıyla elinden geleni yaptığını kaydeden Gül Gül, yabancı yatırımcının artık yüksek getiri sağlayabileceği yeni merkezlere odaklandığını kaydetti. Gül Gül, o sebeple de son senelerde mega kent İstanbul'un yabancı yatırımcının yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.