İstanbul’da Yüksek Kiralar Nedeniyle Merkeze Uzak Yerlere Göç Başladı

İstanbul’da Yüksek Kiralar Nedeniyle Merkeze Uzak Yerlere Göç Başladı

İstanbul'un merkeze yakın ilçelerinde kira fiyatları 5 bin lira ila 10 bin lira arasında, merkeze daha uzak ilçelerin kiraları daha düşük oluyor. Bu durum da vatandaşların kiralık daire arayışlarında merkeze uzak yerleri tercih etmesine neden oldu.

A+A-

Türkiye'de kira fiyatları önlenemeyen bir şekilde artarken büyükşehirler başta olmak üzere birçok kent yüksek kiralardan nasibini aldı. Artışlar yüzde 100'ü aşarken özellikle megakent İstanbul'da kira göçü yaşandı.

Yüksek kiralar bir ilçeden bir ilçeye göç ettirdi

Yüksek kira fiyatları nedeniyle vatandaşlar yıllardır oturdukları evlerden vazgeçerek daha küçük ve uygun fiyatlı dairelere taşınmaya başladı. Kira artışlarının yüzde 100'ü bulduğu Beşiktaş, Maltepe, Üsküdar gibi ilçelerde oturanlar daha uygun fiyatlı kirası olan Sancaktepe, Arnavutköy, Beylikdüzü ve Esenyurt gibi ilçelere göç etti.

Emlak uzmanları, kira artışlarının TÜFE altında yüzde 25 ile sınırlandırılması ardından ilçeler arası göçün yavaşlamasını bekliyor. Kentteki kira ücretlerini öğrenmek için her gün emlakçıları telefonla arayan vatandaşlar, daha uygun semtlere göç edebilmek için yoğun bir çalışma yürütüyor. 

Merkeze uzak yerlerin kirası daha düşük

İstanbul'un merkeze yakın ilçelerinde kira fiyatları 5 bin lira ila 10 bin lira arasında seyrederken, merkeze daha uzak ilçelerin kiraları daha düşük oluyor. Kiraları bir anda yükselen vatandaşlar ise çareyi daha uzak ancak düşük kiralı yerlere taşınmakta buluyor. 

Şu an Ümraniye ilçesinde kiralar 7 bin lira ila 8 bin lira olurken, Çekmeköy'de ise v kiraları 3-4 bin lira arasında olduğu için İstanbulluların tercih noktası oluyor. 

Ayrıca daha önceki yıllarda İstanbul'un en uygun fiyatlı ilçelerinden biri olan Bağcılar'da da kira fiyatlarındaki fahiş yükseliş nedeniyle vatandaşlar birer birer evlerini terk ediyor. Bağcılar'daki eve 6-7 bin lira vermek istemeyenler daha uygun bir semt olan Beylikdüzü'nde 2 bin - 2 bin 500 liraya kiralık daire bulabiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.