İstanbul'da Konut Yatırımında Amortisman Süresi Uzadı

İstanbul'da Konut Yatırımında Amortisman Süresi Uzadı

Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, İstanbul'da konutların ortalama geri dönüş sürelerinin 22 yıla yükseldiğini söyledi.

A+A-

İstanbul'un 39 ilçesinde gayrimenkul yatırımında geri dönüş süreleri 46 yıla kadar çıktı. Geçtiğimiz yıllarda bu süre 10 yıl olarak hesaplanmıştı. En yüksek geri dönüş süresi İstanbul'un en güzel semtlerinden biri olan Beykoz'da gözlendi. Beykozda geri dönüş süresi 46 yıl olarak kaydedildi. İlçede konut satış bedelleri 1.782.450 TL olarak ifade edildi. Beykozu Beşiktaş ve Bakırköy izledi. Beşiktaş'da konut satış fiyatları 1 milyon 373 bin 190 TL olarak hesaplanırken Bakırköy'de 1 milyon 134 bin 510 TL olarak açıklandı. 

Geri dönüş süresi son yıllarda uzayan ilçelerden biri de Sarıyer. Sarıyer'de geri dönüş süresi 30 yıl olarak hesaplandı. Sarıyer'de  1 milyon 406 bin 853 TL değerinden bir evin kira bedeli  3 bin 364 lira olarak kaydedildi. 

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, İstanbul'un 39 ilçesinde satılan konutların ortalama büyüklüklerinin 115 metrekare olduğunu belirtti.  Öğüt, İstanbul'da ortalama konut fiyatının 437 bin 805 TL, ortalama birim metrekare satış fiyatının 3 bin 807 TL/metrekare, ortalama geri dönüş süresinin ise 22 yıl olduğunu ifade etti. 

Öğüt açıklaması sırasında İstanbul'daki ev kiraları hakkında da bilgiler verdi. Öğüt, kiralık konutların ortalama alanının 110 metrekare, kira bedelinin 1.718 TL, birim kira değerinin ise 16 TL/metrekare olduğunu açıkladı. 
İstanbul‘daki konutların son 1 yıl içinde yüzde 5.03 oranında değer kazandığını söyledi. Öğüt,  Aralık 2018 sonu itibarıyla konutta en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Avcılar, Çatalca, Şile, Büyükçekmece ve Esenyurt olduğunu ifade etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.