İstanbul'da Kiralar Artmaya Devam Ediyor!

İstanbul'da Kiralar Artmaya Devam Ediyor!

İstanbul'da kira artışları tırmanmaya devam ediyor. Peki kira artışının en çok olduğu ilçe hangisi? Kiralar Artmaya devam edecek mi?

A+A-

İstanbul ilk sırada olmak üzere ev kiralarının bir anda artması tüm vatandaşları kötü bir şekilde etkiliyor. Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre; İstanbul Sultangazi’de yaşayan bir çocuk annesi Birgül Yıldız, yaşadığı sobalı ve rutubetli evin kirasının 850 TL’den 1250 TL’ye yükselmesine tepki vererek “Ev sahipleri çok vicdansız. ‘Beğenmiyorsanız çıkın’ diyor. Ev bulmak çok zor, kiralar da çok pahalı. Kucağımda bebeğimle nereye gideyim” şeklinde sordu. 

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) hazırladığı yeni raporda  İstanbul’un semtlerinde kiralık konut verilerini değerlendirdi. En yüksek kira zammı Beykoz’da, en düşük kira artışı ise Bayrampaşa’da gözlemlendi. Kiralık konutlarda en pahalı semt Sarıyer olurken en ucuz semt ise Sultanbeyli oldu. Rapora göre, Beykoz yüzde 92.6, Sarıyer yüzde 86, Tuzla 86.8, Maltepe yüzde 84.5 Ataşehir yüzde 80.9 en yüksek kira artışları ölçülen ilçeler oldu. En düşük kira artış oranı yüzde 27.6 ile Bayrampaşa’da görürken onu yüzde 33.3 ile Eyüpsultan, yüzde 33.7 ile Esenler, yüzde 38.9 ile Güngören takip etti. 

İstanbul Sultangazi’de ise Birgül Yıldız 17 aylık kızı ile yaşıyor. Tek başına hayat mücadelesini sürdürürken kirasının yükseldiğini söyleyen Yıldız, evin rutubetli olduğunu ve pencere kenarlarından soğuk hava aldığını dile getirdi. Evin değerinden fazla kira ödediğini söyleyen Yıldız, “Ev her yerden soğuk aldığı için bebeğim ve ben hep hastalanıyoruz. Doğalgaz sobasını kullanmıyoruz, gaz kaçırıyor ve fatura çok yüksek geliyor. Odun sobası yakıyoruz. Eşimden boşandığım için tüm masrafları tek başıma ödemeye çalışıyorum. Bu kadar zor şartlarda yaşarken şimdi de ev sahibi zam yaptı. Sobalı eve 400 lira zam vicdana sığar mı? Kızımın kıyafetleri küçüldü, kışlık alacaktım ev sahibine vermek zorunda kaldım” dedi.

SÜTÜM KESİLECEK

Ev sahibinin “Kirayı ödeyemiyorsan evden çık” dediğini söyleyen Yıldız, “Kışa girerken kucağımda bebeğimle nereye gideyim? Ev sahibi, Size şikâyet edeceğim dediğim zamanda ‘size mi inanacaklar’ dedi. Beni evden çıkarırsa en az 1500 liraya kiraya verecekmiş. Yeni doğum yaptığımda bebeğimin eksiklerini almak için kredi çekmiştim. Şu an çok zor durumdayım.  Emziren anneyim, stresten sütüm kesilecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum