İstanbul’da Emlakçı Kurnazlığı Ağızları Açık Bıraktı

İstanbul’da Emlakçı Kurnazlığı Ağızları Açık Bıraktı

Konut piyasasında yaşanan fahiş zamlar sonrasında İstanbul’da bir emlakçının ev kiralarken kullandığı yöntem ağızları açık bıraktı.

A+A-

Pandemi döneminin ardından yeniden normale dönüş ve Türkiye'nin aynı dönemde yoğun göç alması ile kiralık evler yoka düşmüş, boş kiralık ev bulmanın zorlaşması ile fiyatlarda da yükseliş yaşanmıştı. Vatandaş bir yandan kiralık ev bulmakta zorlanırken bir yandan da boş kiralık daireler için istenen fahiş fiyatlar nedeniyle mağduriyet yaşamıştı. 

Süreçte ev sahipleri emlakçıları, emlakçılar ise ev sahiplerini suçlarken İstanbul'da patlayan yeni bir skandal emlakçıları zora soktu. İstanbul'da emlakçılık yapan bir şahsın aynı bölge sınırları içerisinde yer alan 23 evi ucuz fiyatlarla kiraladığı, sonrasında ise bu evleri ağırlıklı olarak yabancılar olmak üzere daha yüksek fiyatlarla başkasına kiraya verdiği ortaya çıktı. 

EMLAKÇI KURNAZLIĞI AĞIZLARI AÇIK BIRAKTI! 

Habere konu olay İstanbul Şişli'de yaşandı. Fulya'da yer alan bir apartmanda yer alan dairesini kiraya veren ev sahibi aylık 1.300 TL bedelle A.E. ile kira sözleşmesi imzaladı. Evde tek başına yaşayacağını belirten A.E. anahtarı teslim aldı. Ev sahibini arayan apartman sakinleri ise yine kiracıdan şikayetçi olarak eve sürekli olarak yabancı uyruklu şahısların geldiğini, kiracının aslında evini bu kişilere günlük ya da haftalık olarak kiraya verdiğini belirterek kendisini uyardı. 

Ev sahibi hemen kiracısını aradı. A.E. yaptığı açıklamasında "Evde kalanlar akrabam. Yabancı uyruklu olanlar da akrabalarımın arkadaşları. Evi kimseye kiralamadım. Apartmandakiler yalan söylüyor” yanıtını aldı. Telefondaki yanıttan tatmin olmayan ev sahibi hemen evine giderek kapıyı çaldı. Kapıyı açan İran uyruklu kişi ise aylık 4 bin TL kira ödeyerek evi söz konusu şahıstan kiraladığını söyledi. Hemen araştırmaya başlayan ev sahibi söz konusu kişinin emlakçı olduğunu ve aynı bölgede 23 elektrik, su aboneliği bağlatarak bu şekilde ucuza kiraladığı evleri yabancılara kiraya verdiğini ortaya çıkardı. 

Pişkin emlakçı ev sahibine yeni anlaşma önerisinde bulunurken ev sahibi ise şikayetçi olması durumunda başına bela açmakla tehdit ettiği iddiası ile kiracıdan şikayetçi oldu. Konu mahkemeye taşınırken ne yazık ki aynı yöntemi kullanan başka emlakçıların olduğu iddiası bir kere daha gündeme geldi. Hatırlanacağı üzere kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişte ev sahipleri ile emlakçılar karşı karşıya gelmiş ve taraflar birbirlerini suçlamışlardı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.