İstanbul Gaziosmanpaşa 863 Yeni Konut İnşa Edilecek

İstanbul Gaziosmanpaşa 863 Yeni Konut İnşa Edilecek

Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 863 konut inşa edilecek.

A+A-

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre; Gaziosmanpaşa’da bir kentsel dönüşüm projesi için harekete geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziosmanpaşa Belediyesince Sarıgöl Mahallesi 12C Bölgesi'nde yer alan riskli alanlar, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılarak depreme dayanıklı şekilde tekrardan inşa edilecek.

“MAHALLEMİZİ ŞEHİR KÜLTÜRÜNE SAHİP BİR YAŞAM ALANINA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ”

Projenin yapılması planlanan bölgede incelemelerde bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “12C bölgemiz deprem açısından tehdit oluşturan, donatıların yetersiz olduğu, köhneleşmiş bir bölge. Burada oturan hak sahiplerimizle hızlı bir şekilde uzlaşma zemini oluşturarak, bu bölgede inşaatların başlamasını ve ilçemize yeni bir cazibe merkezi olarak kazandırmak istiyoruz. Bu mahallemizi daha konforlu, donatıları, otoparkı olan, birçok anlamda şehir kültürüne sahip bir yaşam alanına dönüştürmek istiyoruz” diye konuştu.

OKULU, CAMİSİ, SPOR ALANLARI VE PARKLARI İNŞA EDİLECEK

863 konut ve 28 dükkanın yapılması planlanan projede; 124 adet açık, 879 adet kapalı olmak üzere toplam 1003 araçlık otopark yer alacak. 

Birbirinden farklı sosyal imkanın yer alacağı projede, 2 adet basketbol sahası, 4600 metrekare okul, 850 metrekare cami, 4 adet çocuk parkı inşa edilecek.

Proje kapsamında söz konusu bölgeye 6500 metrekare yeşil alan kazandırılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.