İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranlarını Düşürdü

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranlarını Düşürdü

İş Bankası konut kredisi faiz oranlarına 12 puanlık indirim uyguladı. Banka 1,72 olan faiz oranlarını 1,60'a düşürdü.

A+A-

İş Bankası bugün itibariyle kampanyalı konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. Merkez Bankası’nın politika faiz indirimi sonrasında faizleri değişmeyen tek banka olan İş Bankası da bugün indirim uyguladı. Böylelikle TCMB’nin faiz indirimi sırasında tüm bankaların konut kredisi faiz oranları düşüş gösterdi.

İş Bankası Konut Kredisi Faizleri

İş Bankası tabela konut kredisi faizleri %2.2 seviyesinde. Banka kampanyalı Sonbahar Ev Kredisi kampanyası kapsamında ise uygulamakta olduğu %1.72 faiz oranında 12 puan indirim yaparak bugün itibariyle %1.6’ya düşürdü. Banka en fazla 10 yıl vadeye kadar %1.6 faiz oranı ile kampanyalı konut kredisi ürününü kullandırıyor.

İş Bankası kampanyalı faiz oranlarından yararlanılabilmesi için konut kredisine ek olarak hayat ve konut sigortası alınmasını talep ediyor. Kişiye göre değişiklik gösterse de ortalama konut sigortası masrafı yıllık 300 TL, hayat sigortası masrafı ise 1.450 TL oluyor. İş Bankası bankadan yapılması zorunlu olan DASK prim bedeli için ise 170 TL talep ediyor.

İş Bankası ayrıca konut kredisi ürünlerinden ortalama 1000 TL ekspertiz ücreti, 150 TL ipotek tesis ücreti ve 100.000 TL'lik kredi için 500 TL kredi tahsis ücreti talep ediyor.

İş Bankası Konut Kredisi Hesaplama

İş Bankası’nın kampanyalı konut kredisi faiz oranı üzerinden 100.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık taksit tutarları 1.880 TL oluyor. Kredinin masraflar hariç toplam geri ödeme miktarı da 225.500 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.