İnsanlar Rüzgar Tribünü Yakınında Yaşamaktan Memnun

İnsanlar Rüzgar Tribünü Yakınında Yaşamaktan Memnun

Rüzgar santrallerinin yaklaşık 8 kilometre yakınında yaşayanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre katılımcıların %92’si bu durumdan oldukça memnun olduğunu açıklıyor.

A+A-

Modern dünyanın güçlendirilmesi adına elektriğe duyulan ihtiyaç günden güne artıyor. Birçok tartışmayı beraberinde getiren elektriğin üretimi konusu da kaynakların kullanımına bağlı olarak gelişiyor ve değişiyor. Bununla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimin, insanların yaşam anlayışlarına etki ettiğini dile getiren Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, kömür, doğal gaz veya nükleer enerji kaynaklarının yakınında yaşamaktansa bir rüzgar türbininin yakınında yaşamanın daha çok tercih edildiğini vurguluyor.

Rüzgar Santrallerine Yakın Yerlerde Yaşayanların %92’si Bu Durumdan Memnun

Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı (LBNL) tarafından rüzgar santrallerinin yaklaşık 8 kilometre yakınında yaşayan insanlar üzerinde yapılan tutum araştırmasının sonuçları dikkat çekici noktalara sahip. Rüzgar türbinlerine yakın yerlerde yaşamlarını sürdürenlerin katıldığı ankette, katılımcıların %92’sinin olumlu deneyimler yaşadığı tespit edildi. Bu ilgi çekici sonuca dair Delaware Üniversitesi Profesörü Dr. Jeremy Firestone ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği bir diğer anket sonucunda ise rüzgar santrallerine yakın yerlerde yaşamayı tercih eden insanların yaşam yerlerini herhangi bir enerji santrali için değiştirmeyecekleri raporlandı. Rapora yönelik açıklamalarda bulunan Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, “Günümüzde yaşadığı çevreye ve topluma duyarlı bireylerin sayısı gittikçe artıyor. İnsanlar tükettikleri her şeyin kaynağını sorgulayabiliyor. Bu sorgulamaların en başında ise hayatlarının önemli bir parçası olan enerji yer alıyor. Elektriğin üretimini ve tüketimini sorgulayan, kaynakların kullanımına dikkat eden insanların tercihleri, yaşam anlayışlarını da şekillendiriyor. Artık insanlar, yenilenebilir enerji kaynaklarının sağladığı faydaları bilmenin ötesinde yaşam alanlarını bu enerji kaynaklarına göre biçimlendiriyor. Özellikle rüzgar santrallerine yakın yerlerde problemsiz yaşamak ve onu diğer kaynaklarla değiştirmeye karşı duruş sergilemek, tamamen geleceğin önemli enerji kaynaklarından birinin rüzgar gücü olduğuna inanılmasından ve sağladığı faydalarla karşılaşılmasından kaynaklanıyor.” ifadelerinde bulunuyor.

Neden Rüzgar Santrallerine Yakın Yerler Tercih Ediliyor?

Rüzgar santrallerine yakın yerlerde yaşayanların memnuniyet oranının yüksek olması beraberinde bu tercihin nedenlerini de sorgulatıyor. İnsanların rüzgar santrallerine yakın yerlerde yaşama isteklerinin temel nedenleri arasında rüzgar santrallerinin sağladığı temiz enerji olduğunu belirten Ali Aydın, “Çevreye zarar vermeden temiz enerji üreten rüzgar santralleri, konumlandığı araziyi de daha az işgal ederek tarım ve hayvancılık gibi diğer kullanımlara imkan tanıyor. Kuruldukları alana oldukça uyumlu olan rüzgar santralleri, sosyal hayatlarını bu alanlarda yaşayan insanlardan da tepki toplamıyor.” açıklamalarında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.