İnşaatta 500 Bin Kişi İşsiz Kalabilir!

İnşaatta 500 Bin Kişi İşsiz Kalabilir!

AKAMDER başkanı Mustafa Karslıoğlu kamu müteahhitlerinin artan maliyetler yüzünden zor durumda olduğunu, fiyat farkı kararnamesi çıkması gerektiğini söyledi. Karslıoğlu sektörde yüzde 5'lik bir daralma olduğunda 500 bin kişinin işsiz kalacağını belirtti.

A+A-

 Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, ülke ekonomisindeki son durumla birlikte inşaat sektörüne yansıyan zamlarla, demir, çimento, akaryakıt ve ticari kredi faizlerinin artışının dikkate alınarak müteahhitler için 'fiyat farkı kararnamesi' çıkarılmasını istedi. 

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, ülke ekonosindeki inşaat sektörüne yansıyan zamlarla birlikte demir, çimento, akaryakıt ve ticari kredi faizlerindeki artışlara dikkat çekti.

Pek çok kamu ihalesinde fiyat farkı verilmediğine dikkat çeken Karslıoğlu, fiyat farkı ödenen ihalelerde ise enflasyona göre verilen yüzde 15-20’lik artışın piyasa gerçeklerinden uzak ve yetersiz olduğunu belirtti. Karslıoğlu, şunları söyledi

"Yılbaşından bu yana doların yüzde 73, demir fiyatları yüzde 53, çimento fiyatları yüzde 53, akaryakıt fiyatları yüzde 25, kredi faizleri ise yüzde 133'e civarında artış gösterdi. Biz bakanlığın yerli malı açıklaması için çalışmalar yapıyoruz ve bu oranı gün geçtikçe yükseltiyoruz, fiyat farkı konusunda da devletin kayıtsız kalmaması gerekiyor."

500 BİN KİŞİ İŞSİZ KALABİLİR

Sektörde yüzde 5’lik bir yavaşlamanın bile 500 bin işçi istihdamına yol açabileceğini belirten Karslıoğlu, "Bu konu tüm Türkiye’nin kanayan yarası ve ülke meselesidir. Fiyat farkı kararnamesi verilecekse bunun bir an önce açıklanması gerekiyor. Eğer verilmeyecekse, bu şok dalgasından ağır hasar gören yüklenicilere tasfiye hakkı verilerek, yaralarını sarması için zaman tanınmalı. Bu adımların kısa vadede atılması sektörümüz için elzemdir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.