İnşaatlarda Bitirme Süresi 48 Aya Çıkıyor

İnşaatlarda Bitirme Süresi 48 Aya Çıkıyor

Zor günler geçiren İnşaat Sektörüne bir destek daha geliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından ve inşaat bitirme süresini 48 aya çıkaran yasal düzenleme meclise geldi.

A+A-

İnşaat sektöründe yaşanacak olası daralmadan tüketiciyi korumak için harekete geçen hükümet, belirli kriterler çerçevesinde inşaat bitirme süresini 48 aya uzatmak için çalışmalar yapmaya başladı. 

Hem inşaatçıyı rahatlatmayı hem de tüketiciyi korumayı amaçlayan çalışmanın ilk adımını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı attı. Geçen yıl ağustos ayında inşaat sektörü temsilcilerinin bu yönde taleplerini alan bakanlık, gerekli düzenlemeleri yaparak konuyu asıl muhatabı olan Ticaret Bakanlığı'na sevk etti.

YÖNETMELİK MECLİS'TE

Ticaret Bakanlığı da talepleri ve piyasa koşullarını dikkate alarak hazırladığı kanun tasarısını Meclis'e sundu. Buna göre, inşaat alanı 10 bin metrekarenin altında olan inşaatlar için bitirme süresi 30, 10 ila 15 bin metrekare arasındakiler için 36, 15 ila 20 bin arası için 42, 20 bin metrekarenin üzerindekilerde yapı ruhsatının alınmasından itibaren 48 ay olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.