"İnşaatçıların Elinden Şerh Hakkı Alınmalı"

"İnşaatçıların Elinden Şerh Hakkı Alınmalı"

Roya Yapı İcra Kurulu Başkanı Afşin Aykanat "Kentsel dönüşümde mülk sahibi ile anlaşan müteahhit piyasa kötü diye başlamıyor. İstediği zaman başlıyor. Arsaya da şerh koyuyor. Şerh hakkı inşaatçının elinden alınmalı" dedi,

A+A-

Roya Yapı icra kurulu başkanı Afşin Aykanat inşaat sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peşin parası olanlar için şu anda konutlar bedava diyen Aykanat kentsel dönüşümde müteahhitlere verilen şerh hakkının vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti.

İNŞAATÇILARIN ELİNDEN BU HAK ALINMALI

Kentsel dönüşümde şerh hakkının inşaatçıların elinden alınması gerektiğini söyleyen Aykanat, "Firma kentsel dönüşüme giriyor, insanların evlerini boşaltıyor sonra yatıyor kulağının üstüne. Başlamıyor piyasa kötü diye. Piyasa kötü ise neden başladın. Arsayı bıraksın o da olmuyor şerh koyduruyor. İnanın insanlar çaresiz kalıyor. Bir çare yok şu anda. İnşaat firmalarının elinden bu hak alınmalı. Bence birinin arsasının üzerine şerh koydurmak bu kadar kolay olmamalı . Bunlar yaşana yaşana düzene girdikten sonra sektörün önünü açık görüyorum ben" ifadelerini kullandı.

NAKİT PARASI OLANA KONUT BEDAVA

Konut fiyatlarının 2019 sonuna kadar yüzde 20 artacağını belirten Aykanat, "Nakit parası olan için konut fiyatları şu an bedava. Çünkü konut fiyatları nakit bazda bakarsak iki yıldır hep aynı bazda. Parası olan yatırımcı için konut almak şu an çok karlı. Konut fiyatları bundan sonra yükselmek zorundu. 2019’un başlarında fiyatlardaki artış yüzde 20’yi geçmiş olur" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.