İnşaat Sektörünün Önündeki En Büyük 2 Sorun: Maliyet Artışı ve Arsa

İnşaat Sektörünün Önündeki En Büyük 2 Sorun: Maliyet Artışı ve Arsa

İzmir Müteahhitler Derneği başkanı İslam Yıldırım inşaat malzemelerindeki astronomik zamların ve arsa sorununun inşaat sektörünü durma noktasına getireceğini söyledi.

A+A-

İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) başkanı ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) basın sözcüsü İslam Yıldırım inşaat sektörünün sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

DEMİR VE BETON FİRMALARI ZAM KONUSUNDA BİRBİRİYLE YARIŞIYOR

İnşaat sektörünü olumsuz duruma düşüren 2 önemli unsur var diyen Yıldırım şu şekilde açıkladı, “Birincisi inşaat maliyetlerindeki artış. İkincisi ise arsa sorunu. Artan inşaat maliyetlerinin lokomotifi demir ve betondur. Demir ve beton üreticileri zam konusunda adeta birbiriyle yarışıyor. Yapmayın diyoruz, etmeyin diyoruz. Genel piyasa koşullarında yaptığınız makul zamlarla ilgili geçmişte ağzımızı açıp tek kelime etmedik. Bu astronomik zamlar sektörümüz kadar size de zarar verecek. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Hem çimento hem de demir üreticileri şunu iyi bilmeli ki şu an ihracatta rekorlar kırıyor olabilirsiniz. Satışlarla ilgili bir sorunumuz olmayabilir. Fakat bu ülkenin müteahhitleri her daim sizin müşterilerinizdir. Onları göz ardı edemezsiniz. Bulunduğumuz coğrafyanın ve Avrupa’nın en büyük pazarlarından bir tanesi Türkiye pazarıdır. Türkiye pazarına zarar vermeyin. Bu astronomik zamları lütfen makul seviyelere çekin. Dünyada üretilen aşılar Kovid-19 salgınını durdurma eğilimine girdiğinde hem ülkemiz hem de dünya önümüzdeki altı ay içinde normalleşmeye başlayacak. Türkiye’de üretim yapan inşaat malzemesi üreticileri Türkiye’deki iç pazarın ne kadar önemli olduğunu zamanı geldiğinde çok iyi anlayacaklardır. İnşallah o zaman iş işten geçmiş olmaz”

YENİ İMAR ADALARI AÇILMIYOR

Arsa sorunundan da söz eden Yıldırım, “Altını kalın çizgilerle çizdiğimiz diğer bir husus ise arsa sorunu. İzmir’de Ekim ayında yaşadığımız depremden dolayı bu sorunumuzu dile getiremedik. Memleketimiz bir afet yaşanmış bu ortamda sıkıntımızı dile getirmemiz doğru da olmazdı. Arsa sorunu karşımızda devasa bir sorun olarak duruyor. Yeni imar adaları açılmıyor. Şehrin içinde 60-70 yıldır ikamet edilen gecekondu diye tabir ettiğimiz bölgelerle alakalı hiçbir düzenleme olmadığını görüyoruz. Lokal düzenleme ve planlamaları bir kenara bırakacak olursak İzmir gecekondu görünümünden bir türlü kurtulamıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum