İnşaat Sektörüne Değil Sanayi Sektörüne Para Aktarılmalı

İnşaat Sektörüne Değil Sanayi Sektörüne Para Aktarılmalı

İTO Başkanı Şekip Avgadiç, Türkiye Müteahhitler Birliği başkanının inşaat sektörü için fon kurulması teklifine tepki gösterip, "Para inşaat sektörüne değil, sanayi sektörüne aktarılmalı" dedi.

A+A-

İnşaat sektörü ile sanayi sektörünü karşı karşıya getiren konut stoku hakkında bir önemli açıklamada İTO Başkanı Şekip Avgadiç'den geldi. 

Sınırlı Kaynak İnşaata Değil Sanayiye Aktarılmalı! 

İnşaat sektörünün taleplerini değerlendiren Avagadiç yöneltilen konut stoku fonu hakkında tepki göstererek "Tepki verenlere artı 1 olarak beni de ekleyebilirsiniz.

Şu anda konut stokunun fona devredilmesi piyasadaki konut hareketini hızlandıracak mı.. Hayır. İnşaatçıların yeni konut yapmasını sağlayacak mı? Hayır. Peki siz bu kaynağı üretime aktardığınızda daha fazla üretim yapılacak mı?

Evet. Daha fazla ihracat yapılacak mı? Evet. Daha fazla istihdam sağlanacak mı? Evet. Tabii bu ‘inşaat sektörüne paketten hiç pay ayrılmasın’ anlamına gelmiyor. Ama sanayi ve üretim kesiminde bu konuda ciddi bir rezistans var" diyerek böyle bir kararın zarardan başka hiçbir şey sağlamayacağını söyledi. 

Galataport Projesi ve Tersane Haliç Projesi Çok Önemli 

İstanbul'un ziyaretçi rekoru kırmasını da değerlendiren Avgadiç "İstanbul ilk defa ilk 5 ayda 5 milyon turisti geçti. Bu yıl ilk kez nüfusundan fazla turist ağırlayacak. Beklentimiz 15.5 milyon turist. Bu noktada bizim için önemli konulardan birisi kruvaziyer turizmi.

4 yıldır ilk defa Türkiye’ye kruvaziyer geldi. Nisan 2020’de Galataport devreye girdiğinde bu sayı artacak. Galataport, İstanbul’un yüz akı olan yeni havalimanından sonra, şehrin ikinci kilit projesi. Henüz havalimanı kadar konuşulmuyor ama çok önemli bir proje olacak.

Sonraki fazda devreye girecek bir de Tersane Haliç projesi var. Bu iki projede 2’şer modern sanat müzesi olacak" diyerek iki projenin önemine bir kere daha değindi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.