İnşaat Sektöründe Maliyet Baskısı Artıyor

İnşaat Sektöründe Maliyet Baskısı Artıyor

KONUTDER başkanı Altan Elmas inşaat sektöründeki maliyet baskısının devam ettiğini ifade etti. Her ay yüzde 3 ek maliyet ile karşılaştıklarını belirten Elmas, konut stoklarının erimesiyle maliyetlerin zam olarak yansıyacağını söyledi.

A+A-

TÜRKİYE  İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayına ilişkin inşaat maliyet endeksini açıkladı. Verilere göre inşaat maliyet endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2.95, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23.04 yükseldi. Aylık bazda malzeme endeksinde yüzde 4.01, işçilik endeksinde yüzde 0.58 artış görüldü. Malzeme endeksi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 26.58, işçilik endeksi yüzde 15.63 arttı. 

MALİYET BASKISI SÜRÜYOR

Hürriyet'te yer alan habere göre; Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, maliyet endeksini değerlendirdi. Elmas, inşaat sektöründe maliyet baskısının sürdüğünü dile getirdi. Elmas, 1 ayda yüzde 3 ek yük ile karşılaştıklarını ifade ederek şunları söyledi; "Bu baskı şunu gösteriyor; Bugün olmazsa yarın ama tüketici için de bir zam kaçınılmaz. Pazarda bir miktar stok var. Bunlar eridiğinde, yeni yapılan konutlara kademeli olarak zam yapılacak. Artan maliyet satış fiyatında kendini gösterecek"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.