İnşaat Sektöründe İstihdam Arttı!

İnşaat Sektöründe İstihdam Arttı!

TÜİK İşgücü İstatistikleri, Kasım 2021 raporu yayımlandı. rapora göre inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 10 bin kişi artış gösterdi.

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK İşgücü İstatistikleri, Kasım 2021 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 10 bin kişi artış gösterdi. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre 39 bin kişi artarak 3 milyon 777 bin kişi olarak gerçekleşti. 

Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 11,2 seviyesinde gerçekleşirken, mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı yüzde 46,6 olarak gerçekleşti. İşsizlik rakamlarında sektörel bazda rakamlar tarım, sanayi ve inşaat sektöründe yükseliş gösterdi. 

İNŞAAT SEKTÖRÜ İSTİHDAM ORANI ARTTI! 

TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı iş gücü verilerine göre Kasım ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre tarım sektöründe 49 bin kişi, sanayi sektöründe 73 bin kişi, inşaat sektöründe 10 bin kişi, hizmet sektöründe 96 bin kişi arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 17,1'i tarım, yüzde 21,6'sı sanayi, yüzde 6,1'i inşaat, yüzde 55,2'si ise hizmet sektöründe yer aldı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE SON DURUM NE?

Demir ve çimento fiyatları başta olmak üzere inşaat maliyet endeksinde yaşanan yükseliş büyük bir hızla devam ederken yaşanan yükseliş pek çok şantiyede işlerin zorunlu olarak durmasına neden olmuştu. Müteahhitler fiyat farkı kararnamesi müjdesi beklerken kentsel dönüşüm projelerinde de süreç tıkanmış, şantiyelerde işler durma noktasına gelmiş, bazı müteahhitler yükselen maliyetler nedeni ile imzaladıkları sözleşmeleri iptal etmek zorunda kalmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.