İnşaat Sektörü Güven Endeksi Arttı

İnşaat Sektörü Güven Endeksi Arttı

TÜİK Mart 2020 sektörel güven endeksi verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre inşaat sektörü güven endeksi mart ayında yüzde 3,7 artarak 77,2 oldu.

A+A-

TÜİK Sektörel Güven Endeksleri, Mart 2020 raporu yayımlandı. 

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Mart ayında bir önceki aya oranla hizmet sektöründe yüzde 6,0 ve perakende ticaret sektöründe yüzde 1,2 azalırken, inşaat sektöründe ise yüzde 3,7 oranında artış gösterdi. 

İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ MART AYINDA YÜKSELDİ! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre mevsim etkilerinden arındırılan inşaat sektörü güven endeksi Şubat ayına oranla yükseliş gösterdi. Şubat ayında 74.5 olan rakam Mart ayında yüzde 3.7 oranında artış göstererek 77,2 değerini aldı. 

İnşaat sektöründe bir önceki aya oranla gelecek 3 aylı dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksi yüzde 5,4 artarak 93,4 seviyesine yükseldi. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi alt endeksi ise yüzde 1,2 artarak 61,1 değerini ulaştı. 

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yapılan büyük indirimler, bankaların başlatmış oldukları kampanyalar sektörde beklentileri yükseltirken güveni de arttırdı. İnşaat sektöründe bahar mevsiminin de gelmesi ile beklentiler yukarı yönlü revize edildi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.