İnşaat Malzemelerinin Yüzde 8'i Barter'la Satıldı

İnşaat Malzemelerinin Yüzde 8'i Barter'la Satıldı

İnşaat malzemeleri üreticilerinin yüzde 36,1’i 2017 yılında malzeme satışında ‘barter’ teklifi ile karşılaştı. Yüzde 8.2si barter yöntemi kullanılarak satıldı

A+A-

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin, Kasım 2017 sonuçları açıklandı. Kasım raporuna özel sektörde ‘barter’ eğilimleri ile ilgili bir araştırma yer aldı.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Kasım 2017 raporuna özel sektörde ‘barter’ eğilimleri ile ilgili bir araştırma yer aldı. Bu araştırmaya göre, inşaat sektöründe üreticiler ile müteahhitlerin inşaat malzemeleri tedarikinde yeni ödeme yöntemlerini de kullanmak istedikleri, bu yöntemlerden birinin de ‘barter’ olduğu belirtildi. İnşaat malzemeleri sanayisinin 2017 yılı ‘barter’ deneyimleri araştırmasından dört ana sonuç çıktı. Bu sonuçlara göre inşaat malzemeleri üreticilerinin yüzde 36,1’i 2017 yılında malzeme satışında ‘barter’ teklifi ile karşılaştı. İnşaat malzemeleri üreticilerinin yüzde 8,2’si 2017 yılı içinde satışlarında ‘barter’ yöntemini kullandı. ‘Barter’ yöntemi ile yapılan satışların toplam satışlar içindeki payı yüzde 1-9 aralığını geçmedi. İnşaat malzemeleri üreticilerinin yüzde 33,3’ü, kabul etmedikleri ‘barter’ teklifleri nedeniyle iş kaybına uğradı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.