İnşaat İşçileri Mesleki Yeterlilik Belgelerini İMDER’den Aldı

İnşaat İşçileri Mesleki Yeterlilik Belgelerini İMDER’den Aldı

İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Mesleki yeterlilik sınavında başarılı olan 87 inşaat işçisinin belgelerini dağıttı.

A+A-

İMDER, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) bünyesinde mesleki yeterlilik eğitimlerine devam ediyor. Geçtiğimiz temmuz ayında mesleki yeterlilik sınavına giren 94 kişiden başarılı olan 87 kişi mesleki yeterlilik belgelerini aldı. İzmir’de ilk defa mesleki yeterlilik belgesi vermeye başlayan İMDER önümüzdeki haftalarda 300 işçiyi daha sınava alacak.

SINAV ÜCRETLERİNİ YILSONUNA KADAR DEVLET KARŞILIYOR

Temmuz ayında sınava giren 94 işçiden 87’si sınavı kazanarak belgesini almaya hak kazandı. Uygulama sınavını geçip yazılı sınavda kalan 7 kişi ise yeniden yazılı sınava tabi tutulacak. Sınavı geçen inşaat işçilerinin ödediği sınav ücretleri iade edildi. 680 TL ile 780 TL arasında değişen sınav ücretlerini yılsonuna kadar devlet karşılıyor. 1 Ocak 2018’den sonra mesleki yeterlilik belgesi başvurusunda bulunanlar ücretlerini kendi karşılayacak.

İMKON 12 BRANŞTA BELGE VERİYOR

Çalışma Bakanlığı tarafından 2017 yılının başında 48 branşta mesleki yeterlilik zorunluluğu getirilmişti. Bu 48 branştan 17’si inşaat sektörü ile alakalı. İMKON 12 branşta Mesleki Yeterlilik Eğtimi verme yetkisine sahip. Türkiye genelinde 6 bin işçiye belge veren İMKON İzmir’de ilk kez İMDER aracılığıyla 87 kişiyi mesleki yeterlilik belgesi sahibi yaptı.

İŞVERENE SİGORTA DESTEĞİ

Devlet ,Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulamasını yaygınlaştırmak ve işvereni teşvik etmek amacıyla sigorta primi desteği sağlıyor. Kriterleri karşılayan Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi işçilerin 12 aydan 48 aya kadar sigorta primlerini devlet karşılıyor.

ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ VAR

Mesleki Yeterlilik Belgesi aynı zamanda europass sertifikalı. Bu özellik sayesinde Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip bir işçi yurtdışında da çalışabiliyor. Yurtdışında proje yapan Türk inşaat firmaları europass sertifikası özelliğinden dolayı mesleki yeterlilik belgesine sahip işçileri tercih ediyor. 

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.