İndirimler ve Kampanyalar Konut Stoklarının Yarısını Eritti!

İndirimler ve Kampanyalar Konut Stoklarının Yarısını Eritti!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu faiz indirimleri ve konuttaki kampanyaların etkisiyle konut stoklarının yarısına yakınının eridiğini söyledi.

A+A-

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, sektörün büyüklüğü nedeniyle sürdürülebilirlik noktasında bazı sıkıntıların bulunduğuna işaret ederek, bu sıkıntıların bir kısmınının yeni müteahhitlik yasasıyla ortadan kalkacağını belirtti.

Tellioğlu, yasanın sektörü disipline edeceğini ifade etti ve sözlerine şu şekilde devam etti; "Hükümetimiz sektörün büyüklüğü ve sürdürülebilirliğini de dikkate alarak, yurt dışında ve özellikle Orta Asya ve Afrika'da hem müteahhitlik sektörünü hem de inşaat malzeme sanayisinin yurt dışına çıkışını teşvik etmeli." 

Tahir Tellioğlu, 2020'den beklentilerine ilişkin de şunları söyledi;

"2020'nin kentsel dönüşüm yılı olmasını bekliyoruz. Türkiye'de tıkanan müteahhitlik sektörünün yurt dışında teşvik edildiği bir yıl olmasını diliyoruz. Tapu harçlarının sıfır konut satışlarında yüzde 4'e çıkmasını değil yüzde 2'ye inmesini talep ediyoruz. Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu ekonomik durumda 0,90'larda olan faiz oranları 0,50'lerde olsun demek sürdürülebilir olmaz. Şu anda faizdeki oranlar ideal."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.