İnciraltı İmar Planları 2020'nin İlk Çeyreğinde Tamamlanabilir

İnciraltı İmar Planları 2020'nin İlk Çeyreğinde Tamamlanabilir

İnciraltı Gelişim Derneği başkanı Tayfun Karabulut İnciraltı ve Bahçelerarası'nın planlanması ile ilgili son gelişmeleri paylaştı. Karabulut, İnciraltı imar planının 2020'nin ilk 3 ayında tamamlanabileceğini ifade etti.

A+A-

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) başkanı Tayfun Karabulut İnciraltı toprak sahiplerini bilgilendirmek amacıyla imar planlamasında gelinen son aşamayla ilgili sosyal medya hesabından bilgilendirme yaptı.

Karabulut''un açıklamaları şu şekilde...

Değerli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri;

40 yıldır süren İnciraltı planlama süreci hakkında bugün gelen nokta hakkında siz toprak sahiplerine bilgilendirme yapma ihtiyacı doğmuştur. İlgili makamlar ile yapılan son görüşme ve beklenen gelişmeler aşağıda yazılmıştır.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: İnciraltı ve Bahçelerarası 1991 yılında turizm bölgesi ilan edildiği için planlama konusunda yetkili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Son yapılan görüşmede de belirtildiği üzere planların bakanlığın haricinde hiçbir kurumun veya kişilerin yetkili olmadığının altını çizdiler. Bazı menfaat gruplarının zaman içerisinde bölgemize gelerek farklı yönlendirmesine(biz yaparız, hallederiz gibi) imkan sağlanmaması için tüm toprak sahipleri dikkatli olmalıdır. Planlama konusunda son noktalara geldiklerini, inşallah 2020 yılının ilk 3 ay içerisinde müjde vererek tüm toprak sahiplerinin katılımıyla toplantı yapılarak sunulacağını bekliyoruz. İzmir’in ve tüm toprak sahiplerinin hassasiyetleri göz önüne alınarak planlama sürecini yürüttüklerini aktadırlar.

Geçmiş planlamada olduğu gibi; tekrar dava süreci yaşanmaması için tüm makamların aynı hassasiyet ve hızla sürecin içinde olmaları gerektiğinin altı çizildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Başkan Tunç Soyer ile 26 Haziran ve 2 Ekim tarihlerinde yüz yüze ve aralık ayı içerisinde telefon ile görüştük. İnciraltı planlaması hakkında 30 Mart tarihinde Balçova’da yapılan katılımlı toplantıda verdiği sözün arkasında olduğunu aktardı. İnciraltı’nın bir an evvel hassasiyetle planlanıp İzmir ekonomisine kazandırılması ve bizlerin mağduriyetinin çözülmesi hakkında üzerine düşün konuda çaba içerisinde olacağını aktardı. İnciraltı hakkında Büyükşehir Belediyesi kendi içerisinde de ayrıca bir çalışma yürümektedir. İnşallah yakın zamanda isteğimiz Ankara’da dörtlü zirve ile samimiyetin ortaya konulup, sorunun çözülmesidir.

Kendilerine de geçmiş yaşanılan dava sürecinin tekrar yaşanması halinde kaybedenin yine biz İzmirliler olduğunu ve bir yenisini kaldıramayacağımızı aktararak, zaman konusunda olan sıkıntılarımızı bildirdik.

Balçova Belediyesi: En az toprak sahipleri kadar İnciraltı ve Bahçelerarası’nın planlamasını istediklerini aktararak, üzerine düşen ne varsa yapmaya her zaman hazır olduklarını bildirdiler.

Görüldüğü üzere, hiçbir makamda sorun yok ama geç kalıyoruz. Hep söyledik yine söylüyoruz “İnciraltı ve Bahçelerarası planlaması sadece biz toprak sahiplerinin sorunu değil; Balçova’nın, İzmir’in ve ülkemizin sorunudur. Atıl bırakılan topraklarımız planlandığında bu şehre, iş, aş ve yeni nitelikli yeşil alanlar bırakacaktır.

İnşallah verilen sözlerin tutulduğuna hep beraber takip edeceğiz; bilginize…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum