İnciarltı'ndaki Arazilerin Yarısı İstanbul ve Ankara Sermayesine Satıldı

İnciarltı'ndaki Arazilerin Yarısı İstanbul ve Ankara Sermayesine Satıldı

TOKİ'nin Mavişehir'deki arazi satışı ile ilgili bir açıklama yapan İnciraltı Gelişim Derneği başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı'nın planlanmasına engel olan istemezükçüler yüzünden toprakların yarısının İstanbul ve Ankara sermayesine satıldığını söyledi.

A+A-

İnciraltı Gelişim Derneği başkanı Tayfun Karabulut, TOKİ'nin Mavişehir'deki arazilerinin satılması eleştirilerine İnciraltı eleştirileri ile karşılık verdi. Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası'nda toprak sahiplerinin sesinin kısılmasını sağlayanlar veya sessiz kalanların TOKİ'nin 31 dönümlük arazi satışına şaşırmış gibi davrandığını söyledi. 

Tayfun Küçükoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde;

GÖKDELEN İMARI İSTEMİYORUZ

Beş nesildir İzmirli ailelerin toprağı olan ;yıllar önce suların borlanması ve şiddetli derecede tuzlanması ile tarım yapma imkanı kalmayan İnciraltı için yıllardır neredeyse yalvardık İzmir’e “gökdelen imarı olmadan, şehrin faydasına olacak bir planlama yapalım ama hemen”diye....

NE OLDU.!! Sözler verildi tutulmadı, şehrin kanaat önderlerinin umurunda olmadı ve bazı sabit istemezükçüler sayesinde İnciraltı’nın neredeyse %50 si İstanbul ve Ankara sermayesine satıldı.

TOKİ'NİN MAVİŞEHİR'DE ARSA SATMASINA ŞAŞIRMIŞ GİBİ YAPMASINLAR 

Kent ormanı karşısı mücevher İnciraltı Nargileci, Mangalcı ve Düğün salonu cenneti oldu. Biz gökdelen imarı istemiyoruz, şehrin faydasına plan istiyoruz dedik İzmir bizden uzaklaştı..
Beş nesildir İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahibi ailelerin; sesini kısılmasına katkı sağlayan ve sessiz kalanlar, bugün TOKİ’nin 31 dönümlük araziyi 111 milyon 900 Bin TL'ye satmasına şaşırmış gibi yapmasınlar, hiç itiraz etmesinler.

BUGÜN İZMİRLİYE VE TOPRAĞINA SAHİP ÇIKMAYAN YARIN NEYE SAHİP ÇIKAR

İstanbul boğazından sonra en değerli yeri olan İnciraltı plansız kalması ve verdiğiniz sözler karşısında sessiz kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumlusunuz. Bizim toprağımız, bizlerle ilgili ilerde olumsuz yaşanabileceklerden de sorumlusunuz.Maalesef İzmir’de İzmirli olmak avantaj değilmiş.Çığlık atıyoruz; İnciraltı bu şehrin toprağıdır , sahipleri de has izmirlidir.
Bugün izmirliye ve toprağına sahip çıkmayan, yarın neye karşı çıkabilir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.