İMDER’den Müteahhitlere Arsa Çağrısı: Her Yerde Yüzde 50 Vermeyin

İMDER’den Müteahhitlere Arsa Çağrısı: Her Yerde Yüzde 50 Vermeyin

İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) başkanı İslam Yıldırım müteahhitlere kat karşılığı arsa oranları düşürmeleri için çağrıda bulundu.

A+A-

İnşaat maliyetlerindeki yüksek zam oranları sonrası müteahhitlerin kar oranlarını düşürdüğünü belirten İslam Yıldırım İzmir’in değerli lokasyonları dışındaki yerlerde kat karşılığı yüzde 50 teklif edilmemesini istedi. Yıldırım konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi, “Müteahhit sayısının artması sonucunda arsaya talebin artması ve işi bilmeyen müteahhitlerin maliyetleri hesaplayamamasından dolayı arsa oranları yüzde 50’lere kadar yükseldi. Gecekondu mahalleleri de dahil şehir merkezinde yüzde 50’nin altında neredeyse arsa kalmadı. Meslektaşlarımız değerli bazı bölgeler ve cadde üzerindeki değerli arsalar dışındaki yerlere yüzde 50 kat karşılığı teklif etmesinler. İzmir’deki ara mahallelerde arsa payı yüzde 30 ile 40 arası olmalıdır. İnşaat maliyetleri son 3 ayda yüzde 30-40 arttı. Meslektaşlarımız yüzde 50 ile arsa aldıklarında kar etmeleri mümkün değil. İnşaat maliyetlerindeki artışı ve inşaat bitimine kadar geçen süreçteki paranın değer kaybını hesaba katarsak zarar edecektir. Müteahhit de kar etmek için ister istemez daire fiyatlarını artıracaktır. Fiyatlar artarsa satışlar durur ve inşaatın bitmesi zorlaşır. Bu durum başta arsa sahipleri olmak üzere birçok kişiyi mağdur edecektir. Bu yüzden meslektaşlarımızın iş birliği yapması ve arsa oranlarını düşürmesi gerekiyor. Arsa sahipleri de inşaatların bitirilebilmesi için  bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeli. Çok yüksek kar elde edeceğiz diye müteahhitleri zor durumda bırakmamalı.”

PARAMIZLA İNŞAAT MALZEMESİ ALAMIYORUZ

Kur farkından dolayı inşaat maliyetlerinin çok arttığını ve inşaat malzemecilerinin satış yapmadığını belirten İslam Yıldırım, “Meslektaşlarımız dövizden dolayı bazı inşaat malzemelerini yüzde 100’lere varan zamlarla satın alıyor. Ortalama yüzde 30-40 artış var. Birçok meslektaşımız parasını verdiği inşaat malzemesini alamıyor. İnşaat malzemecileri dövizdeki oynaklıktan dolayı fiyat veremediklerini söylüyor. Bugün aldığınız inşaat malzemesini yarın aynı fiyata bulamıyorsunuz. Aradaki fiyat farkını ödemek isterseniz bile bulamıyorsunuz. Parasıyla bile malzeme alamıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.