İMDER’den Fırsatçı Müteahhitlere Tepki: Stokçu Değiliz!

İMDER’den Fırsatçı Müteahhitlere Tepki: Stokçu Değiliz!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini 0,64’e düşürmesinin ardından bazı müteahhitlerin konut fiyatlarına fahiş fiyat artışı uyguladıklarını belirten İMDER başkanı Yıldırım, “Biz maske, patates, soğan stokçuları gibi günlük hesaplarla iş yapmıyoruz” d

A+A-

İzmir Müteahhitler Derneği başkanı İslam Yıldırım kamu bankalarının sıfır konutta faiz oranlarını cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesi olan 0,64’e düşürmesinin ardından bazı müteahhitlerin konut fiyatlarına fahiş fiyat artışı uyguladıkları şeklinde şikayetler aldıklarını belirtti. Yaptıkları araştırma sonucu konut fiyatlarına bir günde 80 bin TL gibi ciddi zamlar yapan müteahhitler olduğunu öğrendiklerini belirten İslam Yıldırım duruma sert tepki gösterdi.

Yapılan fiyat artışını asla tavip etmediklerini belirten İslam Yıldırım zam uygulayanların bu mesleğe ihanet ettiğini vurguladı.

Yıldırım konuyla ilgili olarak şu açıklamaya yaptı;

Hükümetimiz tarihte görülmemiş bir girişimde bulunarak sıfır konutlarda faiz oranlarını kamu bankalarımız 0.64’e düşürmüştür. Sektörümüz ve İMDER adına başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimize  almış olduğu bu karardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Faiz indirimi sonrası birçok kişi aradı. Yapmış olduğum konuşmalardaki ortak konu şu; Konut fiyatlarının bir günde yükselmesi.

530 BİN LİRALIK KONUT BİR GÜNDE 610 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Hükümetimiz konut kredi paketini açıklamadan önce 400 bin TL’lik bir konutun bugün fiyatının 440  bin TL olduğunu . 530 bin TL’lik bir konutun bugün 610 bin TL’ye yükseldiğini duydum ve çok üzüldüm.

Sektörümüz içinde çok cüz’i bir grup meslektaşımız tarafından yapılan bu fahiş fiyat artışını kesinlikle tasvip etmiyoruz.

Bu yanlıştan ivedilikle dönmelerini rica ediyorum. Günü birlik hesaplar ve kişisel hırslar,  bu mesleğe ihanet etmektir. Mesleğimizin itibarını zedeleyecek kim olursa olsun ifşa edeceğimizi bildiriyorum.

BU İŞİ GÜNLÜK HESAPLARLA YAPMIYORUZ

Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini hepimiz biliyoruz. Bizler maske stokçuları, patates ve soğan stokçuları gibi günlük hesaplarla bu işi yapmıyoruz.

Bu ülkenin imarı ve inşaasında; büyüme ve istihdamı noktasında bir vazife üstlenmiş onurlu bir meslek grubuyuz.

Bizlerin meslek onuruna ve haysiyetine helal getirecek olanlar, bizim meslektaşımız olamaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.