İMDER'de İslam Yıldırım Dönemi! İşte Yeni Yönetim Kurulu Listesi

İMDER'de İslam Yıldırım Dönemi! İşte Yeni Yönetim Kurulu Listesi

İzmir İnşaat Müteahhitleri Derneği (İMDER) olağanüstü genel kurulu gerçekleşti. İslam Yıldırım İMDER’in yeni başkanı seçilirken 15  kişilik yönetim kurulu listesi de belli oldu.

A+A-

İMDER başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlık görevini bırakmasının ardından 3 Temmuzda yönetim kurulu tarafından olağanüstü genel kurul kararı alınmıştı. İMDER olağanüstü genel kurulu İzmir Ticaret Odası meclis toplantı salonunda Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır ve İMDER üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

İslam Yıldırım, tek liste katıldığı genel kurulda yönetim kurulu başkanı seçildi.

islam-yildirim-002.jpg

Olağanüstü genel kurulun açılış konuşmasını İMDER’in yeni başkanı İslam Yıldırım gerçekleştirdi. Yıldırım konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “3 Temmuz tarihinde yaptığımız yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulunun ortak kararı ile başkanlığa seçildim. Birazdan gerçekleştireceğimiz genel kurulumuzda yeni yönetim kurulumuzu oylarınıza sunacağız. Genel kurulumuzun sektörümüze, kentimize ve derneğimize hayırlı olmasını diliyorum. Katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

ismail-kahraman-002.jpg

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN TÜM SORUNLARIYLA UĞRAŞTI

İMDER kurucu başkanı ve İzmir Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi İsmail Kahraman, “Yönetim kurulumuza ben biraz yoruldum değişime gidelim dedik. Hemen oylama yaptık görevi İslam Yıldırım’a devrettik. Hayırlı uğurlu olsun. Bugün de genel kurulumuz oldu. Müteahhitler Federasyonu kurucu başkanımızı ve vekilimiz Necip Bey de burada. İnşaat sektörüne katkılarını anlatmak mümkün değil. 15 yıldır sektörün tüm sorunlarıyla bizzat uğraştı. Çok koşturdu. Bugün İzmir Ticaret odasında 5’inci toplantımızı yapıyoruz. Bugün burada toplantı yapıyorsak bu değişimin mimarı Necip Nasır’dır. Sektördeki arkadaşlarımız da hem Necip Nasır’a hem de odamıza sahip çıktı. Üyelerimiz odasına kavuştu. Ticaret Odası’nda her gün inşaat sektörü ile ilgili faaliyetler var. İnşaat sektörünün sorunlarına değinmeyeceğim çünkü burada üstadı var. Necip bey milletvekili olarak da sektörümüzün abisi olarak çok önemli çalışmalar yapar. Tüm arkadaşlarımız canla başla koşuşturdu. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

necip-nasir-005.jpg

15 YIL ÖNCE BAŞLAYAN BİR MÜCADELE

İzmir Ticaret Odası ile ilk tanışmasını ve Müteahhitler Federasyonu’nun kuruluş öyküsünü anlatan Necip Nasır, “Bir davaya gönülden inandıysanız sonuca gitmemeniz mümkün değil. 15 yıl önce beton fiyatlarına karşı mücadele etmek için bu yola çıktık. İzmir Ticaret Odası ile ilk o zaman tanıştık. Baktık ki inşaat sektörü örgütlü bir yapıya sahip olmadığı için hak ettiği yerde değil. Hemen harekete geçerek derneklerimizi ve federasyonumuzu kurduk. Ankara’^da İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun kuruluşunda önemli bir rol aldık. Yıllarca süren mücadele sonunda Ticaret Odası’nda değişimi başardık. Bundan sonra da iktidar partisinin milletvekili olarak sektörümüz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İMDER MÜTEAHHİTLER FEDERASYONU’NUN ANA ÇEKİRDEĞİ OLDU

İMDER’in Müteahhitler Federasyon’una bağlı en önemli dernek olduğuna dikkat çeken Nasır, “Biz buraya birkaç kişi ile gelmedik. 13 derneğimiz var. Federasyonun ana çekirdeği olan İMDER’İn inancı ve çalışmaları ile buraya geldik. Ben İzmir Müteahhitler Derneğine şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. 2004’te sığınak ile başlayan yönetmelik değişiklilerine müdahil olma gücünü bize veren sizsiniz. 2004’ten bu yana değişimdeki en büyük etken sizlersiniz. Bizler koordinasyon görevini üstleniyoruz. İzmir Ticaret Odası’nda diyoruz ki değişim gerçekleşti ve İzmir Ticaret Odası gerçek kimliğine kavuştu.. İzmir ekonomisine bir hareketlilik başladı. İMDER’in temelindeki kadroların bu değişimde çok büyük emeği var. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

izmir-muteahhitler-001.jpg

İZMİR’İN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLEN BİRİYİM

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun 2 yöneticisinin milletvekili seçilmesinin sektör açısından önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Nasır sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Sektörün sorunlarını çözmek için milletvekili adayı oldum ve seçildim. İnşaat Müteahhitler Konfederasyonu’nun iki başkan yardımcısı Ak Parti’den milletvekili seçildi. Ben bayındırlık ulaştırma ve turizm komisyonunda görev aldım. Ankara’dan seçilen arkadaşımız da çevre komisyonunda görev aldı. Bu sektörümüz için büyük bir kazanım olacak. İzmir’in sorunlarını iyi bilen biriyim. Esnafı ve iş dünyasını iyi bilen biriyim. Ben büyük bir sorumluluğu olan bir milletvekiliyim. Sektörümüzün sorunlarını ön planda tutarak İzmir’in bütün sorunlarını çözmek için çalışacağım. Şu anda bir ofis oluşturuyorum. Bu ofis STK’lara, hemşeri derneklerine ve kurumlara bağlı olacak. İzmir Ticaret Odası’nda kurulan inşaat masasına gelen sorunlardan hükümet ile ilgili olanlarını doğrudan ben çözeceğim. Eskiden bu sorunların üzerine gidilmiyordu. Ama Ticaret Odası artık sorunları çözmek için çalışıyor. Ben başkana söyledim eğer merkezi hükümet görevini yapmıyorsa git bağır bizlerden hesap sor. Yerel yönetimlerden de aynı şekilde hesap sor dedim”

imder-plaket.jpg

İNŞAAT SEKTÖRÜ İLE İLGİLİ 3 SORUNU BAKANA İLETECEK

İnşaat sektörü ile ilgili 3 önemli konuyu önümüzdeki hafta yeni Çevre Şehircilik bakanı Murat Kurum ile görüşeceğini belirten Nasır son olarak şu sözleri dile getirdi, “Burada iş dünyasından gelecek sorunların takipçisi bizzat ben olacağım. Şimdi sektörümle ilgili sorunları biliyorum. 3 tane sorunumuz var çok önemli. Çevre Şehircilik bakanımızla görüşeceğiz. Birincisi otopark yönetmeliği konusunda düzenleme yapmak. İkincisi müteahhitler fiyat farkı konusunda zor durumda. Üçüncüsü planlı alanlar imar yönetmeliği konusunda belediyelerin kitlendiği noktalar var. Bu konuda çalışmalarımız olacak. Pazar günü MÜFED başkanlığını İsmail Kahraman’a devredeceğim. İslam başkanımın bu derneği, İsmail başkanımın ise federasyonu çok daha ileri bir noktaya taşıyacağına eminim. Müteahhitlik yasasının çıkarılması için önümüzdeki hafta da girişimlere başlayacağız. Yapılan hatalar varsa, sorunlar varsa siz gelip bizlerle paylaşacaksınız. Bizde elimizden geldiği kadar çözmeye çalışacağız.”

imder-yonetimi.jpg

Genel kurul sonucunda oluşan yeni yönetim kurulu listesi şu şekilde;

ASİL ÜYELER

İslam Yıldırım – Yönetim kurulu başkanı

Bilal Özkan

Muzaffer Keser

Tanay Bingöl

Mehmet Vefa Taşdemir

Abdulselam Kahraman

Dursun Ali Tiryaki

Cuma Kızartıcı

Hakan Selvi

Fatih Akçay

Osman Arnavut

Emre Ölmez

Erdem Tatar

Hamza Yılmaz

Engin Kütükçü

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Ferdi Kalay

Eyüp Mergen

İlhan Alten

Emin Rençber

Hikmet Önen

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER

Mustafa Eğilmez

Ömer Manga

Cengiz Orhan

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER

Bayram Şanlıdere

Mecit Bülent Sekban

Hüseyin Deniz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.