İMDER Yeni Yönetimi Belli Oldu

İMDER Yeni Yönetimi Belli Oldu

İzmir Müteahhitler Derneği'nin olağan genel kurulu yapıldı. İsmail Kahraman'ın yeniden başkanlığa seçildiği genel kurulda yönetim kurulu, komisyon üyeleri ve federasyon delegasyonları seçildi.

A+A-

Yeni yönetim kurulunda daha genç ve dinamik kadroların yer alması dikkat çekti. 

İMDER başkanı İsmail Kahraman  MÜFED, İMKON  ve TOBB İnşaat meclisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kahraman konuşmasında şu ifadelere yer verdi, "İzmir Müteahhitler Derneği, İzmir’de yaşayan müteahhitleri bir araya getirmek için 2008 yılında kurulmuştur. İmder aynı zamanda Federasyonumuzun (MÜFED) ve Konfederasyonumuzun kuruluşunun önemli aktörlerinden biridir. Kuruluşumuzdan bugüne kadar sektörün birlik ve beraberliğini sağlamak, Bakanlık ve yerel yönetimler ile uyum içerisinde çalışarak sektörel sorunlarımızı çözüme kavuşturabilmek adına çalışmalar yürüttük. Üst birliğimiz MÜFED ve Ankara merkezli konfederasyonumuz olan İMKON ve TOBB İnşaat müteahhitleri meclisi grubumuz ile yönetmelik ve kanunlarda görüş bildirmek ve yerelde bulunan sektörel taleplerimizi üst birliklerimiz vasıtası ile ilgili kurumlara ulaştırmaktayız" dedi.

MESLEKTAŞLARIMIZIN SORUNLARINI DAHA YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Kahraman konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, "Yönetim kurulumuz, MÜFED yönetim kurulunda yer alan delegelerimiz ve yeni kurulan komisyonlarımız ile sektörel sorunları ve çözüm önerilerimizi ilgili birimler ile daha etkin bir şekilde iletişime geçerek meslektaşlarımızın taleplerini daha yakından takip edeceğiz. Hiç bir meslektaşımızı ötekileştirmeden komisyonlarımızda çözüm üretmek üzere görevlendirdik. Yeni oluşan yönetim kurulumuzun ve komisyonlarımızın çalışması sektöre İzmir'e ve tüm yurdumuzda faaliyet gösteren sektörel derneklerimize ayrıca örnek olmasını temenni ederim. Göreve seçilen yönetim kurulunu tebrik ediyorum."

ismail-kahraman.jpg

Dernek başkanı İsmail Kahraman ve yönetim kurulu üyesi Bilal Özkan yeni kurulan komisyonları tanıttılar. 

Yeni komisyonlar şu şekilde oluşturuldu:

1. İMAR KOMİSYONU

İslam Yıldırım (Başkan, Müteahhit) :

islam-yildirim.jpg

 "İMDER genel kurulunda İmar komisyonu başkanlığı şahsıma tevdi eden tüm üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. İzmir'deki yapı stoğunun % 65'nın riskli yapı olduğunu göz önüne aldığımızda İzmir'in yeniden imarı ve dönüşümü için çalışmalarımıza aralıksız devam etme gayreti içinde olacağız. İmder olarak genç ve dinamik bir ekip yapısına sahip olmamız, İzmir'in yapı sektöründeki sorunlarımızın daha hızlı ve etkin çözümüne katkıda bulunacağına inancım tamdır"

Komisyon üyeleri:

Muzaffer Keser (İnşaat Yüksek Mühendisi)

Osman Arnavut (Mimar)

Hamza Yılmaz (İnşaat Mühendisi) 

Hayrettin Uzunoğlu (Müteahhit) 

Hüseyin Bıyık (Harita Mühendisi)

2. Proje Geliştirme Komisyonu

Eyüp Mergen (Başkan):

eyup-mergen.jpg

"İmder genel kurulumuz neticesinde Proje geliştirme komisyon başkanlığına uygun gören meslektaşlarıma ve yönetimime teşekkürlerimi sunarım. Başkanlığını yürüttüğüm Proje geliştirme komisyonu olarak daha elverişli sosyal kültürel ve hayata dair İzmirimize yakışan Projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. 

Kamu ve özel sektörün projelerine konsersiyumlar oluşturarak talip olacağız. Yapacağımız proje ortaklıklarında derneğimize üye olan Müteahhitler başta olmak üzere tüm izmirli Müteahhitleri bu oluşum içerisinde proje üretmeye davet ediyoruz. Kentsel dönüşüme de destek vererek izmire değer katmaya ve güzel projelere imza atmaya hazırız.

Komisyon üyeleri:

Şehmuz Taş

Erdem Tatar

Cuma Kızartıcı

Emin Rençber

Engin Kütükçü

Ferdi Kalay

Fırat Yalçın

Hikmet Önen

Nezir Baltaş.

3. Medya İletişim Etkinlik Komisyonu

Bilal Özkan (Başkan):

bilal-ozkan.jpg

 "Görsel ve yazılı basın ile daha sıkı bir çalışma içerisinde olacağız. Derneğimizin faaliyetlerini ve sektörel haberleri daha büyük kitlelere ulaştıracağız. Bunun için aynı zamanda sosyal medyayı'da etkin kullanacağız. Oluşturulan komisyonlarımız aracılığı ile basın açıklamalarında bulunarak vatandaşımızı üyelerimizi ve sektör temsilcilerini gelişmelerden haberdar edeceğiz. Değerli üyelerimizden komisyon başkanı olarak yerel ve ulusal TV yayınlara katılmak üzere ve makale ile yazılı basın'da temsil edilmek üzere katkı bekliyorum. Lütfen bu konu ile ilgili komisyonumuz ile irtibata geçin. Derneğimizin yeni yönetim kurulu ve komisyonları sektörümüze, İzmire ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dilerim. Bu çalışmalarımız yurdumuzun tüm derneklerine örnek teşkil edeceğine inanıyorum."

Komisyon üyeleri:

Hakan Selvi 

Fatih Akçay 

Bülent Sekban 

Ercan Yıldırım

Emre Ölmez

4. İdari İşler Komisyonu

Tunay Bingöl (Başkan):

tunay-bingol.jpg

"Her geçen gün gelişmekte olan İnşaat ve Müteahhitlik faaliyetinde bulunan paydaşlarımızın derneğimize katacağı fikir zenginliğine önem vermekteyiz. Bu nedenle derneğimize yeni üyeler kazandırmaya ve sektörde dayanışmaya önem vermekteyiz. Üyelik başvurularını yönetim kurulu toplantılarında görüşülerek karara bağlamaktayız.

İnşaat ve müteahhitlik sektöründe karşılaşılan sorunlarının tespiti ve değerlendirmelerinin yapılması için düzenli olarak ilgili komisyonların toplanmasını sağlamak.

Düzenli olarak yapılan Genel Kurullarımızda sunduğumuz faaliyet raporlarıyla derneğimizin üyelerine daha şeffaf ve üyelerine hesap verebilir bir yapıda olmasını sağlamış bulunmaktayız."

Komisyon üyeleri:

Erdal Veli Oto

Mehmet Vefa Taşdemir

imder-mufed-ziyareti-001.jpg

Yönetim kurulu toplantısından sonra İMDER yönetim kurulu Federasyon Başkanı Necip Nasır'ı makamında ziyaret etti. Bu ziyarette dernek başkanı Sn. İsmail Kahraman federasyon başkanına yeni kurulan komisyonları ve görevleri tanıttı. Federasyon başkanı Necip Nasır şu açıklamalarda bulundu "İMDER bizim için çok önemli. İMDER federasyonumuzun çekirdeği konumunda. Yeni yönetim kurulunuz ve komisyonlarınız hayırlı uğurlu olsun. Çok aktif genç ve tercübeli kadrolara sahipsiniz. Komisyonlarınız federasyonumuz ile birlikte çalışırsa memnun olurum. Bizde nerede ne gerekirse elimizden gelen desteği vermeye hazırız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.