İMDER Kentsel Dönüşümde Büyükşehir’i 3’e Katladı

İMDER Kentsel Dönüşümde Büyükşehir’i 3’e Katladı

İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) başkanı İslam Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Çevre ve Şehircilik İzmir il müdürlüğü görevine atanan Ömer Albayrak’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

A+A-

İMDER başkanı İslam Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Çevre ve Şehircilik İzmir il Müdürülüğü’nün yeni binasında yeni il müdürü ile bir araya geldi. İslam Yıldırım, yeni il müdürüne müteahhtilerin İzmir’de yaşadığı sorunlardan ve derneğin faaliyetlerinden bahsetti.

omer-albayrak-izmir.jpg

İZMİR’İN EN BÜYÜK SORUNU İMAR VE ÇARPIK YAPILAŞMA

İzmir’in 1/100.000 ile 1/5.000’lik imar planlarının bile olmadığını belirten İslam Yıldırım, “Türkiye’de küçük parsellerin en fazla olduğu il İzmir. İzmir’in halen 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı ile 1/5.000 ölçekli nazım imar planı yok. Alt ölçekli imar planları ile üst ölçekli imar planları uyuşmadığı için sürekli uygulama sorunları yaşanıyor. İzmir’in plansızlık sorununun bir an önce çözülmesi lazım” dedi.

İMDER KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BÜYÜKŞEHİR’İ 3’E KATLADI

İMDER başkanı Yıldırım dernek üyesi müteahhitlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 3 kat daha fazla bina dönüştürdüğünü söylerken sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Dernek üyelerimizin kentsel dönüşüm kapsamında yaptığı konut sayısı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 3 kat fazla. Belediyede kamu otoritesi olduğu için vatandaş daha fazla güveniyor. Müteahhit gittiğinde vatandaş şüpheyle bakıyor. Buna rağmen bizim üyelerimiz belediyeden daha fazla bina dönüştürmüşse burada bir hata var. Belediyenin kentsel dönüşümde daha aktif rol oynaması lazım. Ada bazlı imar planlarının bir an önce hazırlanıp kamu-özel sektör ortaklığıyla kentsel dönüşümün hızlandırılmasına ihtiyaç var.”

imder.jpg

İNŞAATTA TOPARLANMA SİNYALLERİ

Çevre ve Şehircilik İzmir il müdürü Ömer Albayrak ziyaretlerinden dolayı İMDER yönetim kuruluna teşekkür ederek, “İnşaat sektörü zor bir dönemden geçiyor. Bu sektörün bir an önce toparlanması gerekiyor. Tabi inşaat sektörünü tek başına değerlendirmemek gerekiyor. İnşaat sektörü birçok sektörü etkileyen bir sektör. Bu sektörün mutlaka ve mutlaka hareketlenmesi gerekiyor. Sektör son dönemde devlet teşvikleri ile toparlanma sinyalleri vermeye başladı. İnşallah bu yaşanan sıkıntıları kısa süre içerisinde aşacağız. Biz üzerimize düşen ne varsa size yardımcı olmaya hazırız. İnşallah tüm sorunları hep birlikte çözeceğiz ” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.