İmar Planlarının Bozulması Şehirleri Rezil Hale Getiriyor

İmar Planlarının Bozulması Şehirleri Rezil Hale Getiriyor

Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki hazırlanan imar planlarının daha sonra delindiğini, bu durumun da şehirleri rezil hale getirdiğini söyledi.

A+A-

Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘yeni bir mahalle inşa edecekseniz kesinlikle beş katı geçmeyin. Mahalle konseptinde yapın, akıllı şehirler yapın ama robotlaşmayın’ önerisine uygun olarak imar planlarının hazırlandığını ancak daha sonra bu planların değiştirildiğini söyledi.   

Özhaseki konuyla ilgili olarak ifadeleri kullandı, "İşin içerisinde mütahitler, belediyeler, vatandaşların istekleri vb. var. İmar planı ilk yapıldığında mükemmel yapılır. Harita üzerinde insanlar, ayrıntılar, yollar, park, okul alanı, çarşısı, camisi bellidir. Sonra birileri o planları deler o zaman da işte rezillikler ortaya çıkar.  Yasa var, kanun var. Adamın biri geliyor, nasıl bir ilişki kuruyorsa 15 katlı ev yapıyor. Öbürü geliyor üç dört tane ev alıyor onun yerine kocaman bir AVM koyabiliyor. Okul alanı bir müddet sonra ihtiyaç yok deniliyor ticari bir mekâna dönüşebiliyor. Aslında şehirleri rezil hale getiren bunlar. İmar planlarının bozulması."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.