İmar Planı Değişince Cami Yolun Ortasında Kaldı

İmar Planı Değişince Cami Yolun Ortasında Kaldı

Antalya'nın kepez ilçesi Hüsnü Karakaş mahallesibde bulunan Uhut camii imar planlarının daha sonra yapılmasından dolayı iki yolun arasında kalarak ilginç bir görüntü oluşturdu.

A+A-

Antalya Kepez Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde 1980'li yılların başında yapılan Uhut Camii'nin yer aldığı bölgede farklı tarihlerde imar değişiklikleri yapıldı. Daha önce tarlalardan meydana gelen mahallede zamanla konut sayısı arttı.

İmardan sonra yolların da yapıldığı mahallede, Uhut Camii'nin yer aldığı caddeye Elmalılı Hamdi Yazır adı verildi. Fakat imar çalışmalarının ardından mahallenin en eski camisi iki yolun ortasında kaldı.

Daha çok gecekondulaşmanın olduğu mahallede kentsel dönüşüm kararının ardından 3 yıl önce caminin yıkılması kararlaştırıldı. Yakın bölgede başka cami olmaması nedeniyle belediye, yeni bir cami inşa edilene kadar Uhut Camii'nde ibadetin devamına karar verdi. İki yolun ortasında kalan camiyi ilk görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

YENİ CAMİDE SONA YAKLAŞILDI

Ayrıca inşa çalışmaları devam eden yeni Uhut Camii'nin büyük bölümü tamamlandı. 2 bin metrekare alanda inşası süren camiye mahallede yaşayan vatandaşlar da destek veriyor. Mahallenin kadınları her cuma sabah erken saatlerde bir araya gelerek gözleme yapıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.