İmar Barışı'nda Devlet 2 Milyar Lira Para Topladı

İmar Barışı'nda Devlet 2 Milyar Lira Para Topladı

İmar Barışı başvuruları 4 milyonu aştı. Müracatını tamamlayıp yapı kayıt belgesi alanlardan toplam 2 milyar TL gelir elde edildi. İmar barışı başvuruları 31 ekimde, imar barışı ödemeleri ise yıl sonunda bitecek.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına bugüne kadar 4 milyon vatandaşın müracaat ettiğini ve 2 milyar para ödendiğini, beklentilerinin ise 13 milyon kişi olduğunu belirtti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, açıklamalarına şöyle devam etti; 

"İmar barışı 31 Aralık 2017'ye kadar olan yapıları ilgilendiriyor. Teftiş elemanlarımızın yaptığı incelemede Muğla'da 630 imar barışına uymayan yeni kaçak yapı yapılıyor. Burada hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de ilçe belediye başkanlarımızla konuştuk ve onlara bu kaçak yapıların yıkılması talimatını verdik. Bu yapılar imar barışına başvursa, kayıt belgesi olsa parasını yatırsa dahi bu barıştan yararlanamayacak. Bunu vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz. Yatırdıkları bir bedel varsa imar barışına da bu konu uymuyorsa bu bedel de devletimize irat kaydedilecek. "

Asla yeni kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceklerini de sözlerine ekleyen Kurum, kaçak yapıların ilgili belediye ve valilik koordinesinde yıkılacağını dile getirid. 

Belediyelere ve vatandaşlara çağrıda bulunan Kurum, "Bu yapıları yapanlara cezai işlem neyse bunlar uygulanacaktır. Belediyelerimiz de bunlara müsaade etmesin. Etmesi halinde onlara ilişkin de gereken neyse bunları yapacağımızı yine ifade etmek istiyorum." dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.