İmar Barışı'nda Başvuru Sayısı 4 Milyonu Geçti

İmar Barışı'nda Başvuru Sayısı 4 Milyonu Geçti

8 haziranda başlayan imar barışı başvurusunda başvuru sayısı 4 milyonu geçti. Ödemesini gerçekleştirip yapı kayıt belgesini alanlar 1 milyar 643 milyon liralık ödeme yaptı.

A+A-

Türkiye genelinde imara aykırı, kaçak, iskansız ve benzeri durumlarda bulunan yaklaşık 14 milyon yapıyı etkileyecek olan `İmar Barışı` süreci devam ediyor. Başvuruların sürdüğü `İmar Barışı` kapsamında vatandaş yoğun bir ilgi gösteriyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kontrol edilen ve denetlenen `İmar Barışı`başvurularında güncel rakamlar açıklandı. Şimdiye kadar Yapı Kayıt Belgesi almak amacıyla `İmar Barışı` kapsamında müraacat edenlerin sayısı ne kadar oldu? Elde edilen gelir ne kadar? Hangi tür yapılar için daha çok başvuru yapıldığına ilişkin Bakanlık son verileri yayımladı. İşte `İmar Barışı` çerçevesinde milyonlarca yapı için vatandaşın başvuruları.

`İmar Barışı` olarak adlandırılan ve devletle barış olarak yola çıkılan yapıların yasal kimliklerini kazanmaları amacıyla Bakanlık aracılığı ile verilen Yaı Kayıt Belgesi alanların sayıları belli oldu. Şimdiye kadar Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuranların sayısı 4 milyon 141 bin 52 kişiye ulaştığı gelen son dakika haberleri arasında. 

Konuyla alakalı edinilen bilgiye göre, İmar Barışı düzenlemesi çerçevesinde şimdiye kadar toplam 306 bin 399 adet Yapı kayıt belgesi verildiği, vatandaşlarca belge bedeli olarak Devlet kasasına 1 milyar 643 milyon 280 lira tutarında ödeme yaptıkları bildirildi. Bu başvurulardan 3 milyon 654 bin 601'i konut, 376 bin 27'si ticari  yapı, 110 bin 300'ü tarımsal yapı ve 124'ü güneş enerjisi santrali için yapıldı.

İmar Barışı düzenlemesi,  31 Aralık 2017'den önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal  ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor.

Vatandaş e-Devlet şifresi kullanarak "www.turkiye.gov.tr"  adresine veya "e-Devlet" mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan  kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor.  Sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, "İmar Barışı Başvuruları" bölümüne girmeleri durumunda işlemlerine hızla devam edebiliyorlar.

İmar Barışı ile alakalı Çevre ve Şehircilik bakanlığı tüm ayrıntıları hazırladığı sayfalardan vatandaşa en yeni bilgileri sunuyor. Kolaylık sağlaması amacıyla ÇŞB resmi internet sitesinden İmar Barışı ile alakalı güncel bilgilere vatandaş hızla erişebiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.