İmar Barışı Süresi Uzatılacak mı? İmar Barışı'nda Taksit Yapılacak mı?

İmar Barışı Süresi Uzatılacak mı? İmar Barışı'nda Taksit Yapılacak mı?

İmar Barışı başvurusu ve ödemeleri 31 aralıkta sona eriyor. Peki imar barışı süresi uzatılacak mı? İmar Barışı ödemelerinde taksit yapılabilecek mi? İşte son gelişmeler...

A+A-

İmar Barışı süresi 31 aralıkta sona eriyor. Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada imar barışı süresinin uzatılmayacağını belirtse de son gelişmeler sürenin ikinci kez uzatılacağı ihtimallerini artırdı. Meclise gelen iki gün önce gelen bir torba kanun teklifi İstanbul Boğaziçi bölgesinin de imar barışı kapsamına alınmasını içeriyor. Bu durum imar barışının süresinin uzatılacağı ve Boğaziçi bölgesindeki kaçak yapıların da kayıt altına alınacağı şeklinde yorumlanıyor.

AK PARTİLİ VEKİL: UZATILACAK DİYE BİLİYORUM

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba teklif görüşmeleri sırasında AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş milletvekillerinin süre uzatımıyla ilgili sorularına “Uzatılacak diye biliyorum ama teyit etmeye çalışıyorum” diye cevap verdi. 

Birinci ve ikinci köprüden geçmesi yasak olan araçlara kesilen cezaların silinmesi ve tahsil edilen cezaların iade edilmesi düzenlemesi konusunda da komisyona bilgi veren Muş, “26 bin 744 adet tebligatın ödemesi yapılmış, 19 milyon 922 bin lira tahsilat yapılmış, bu da iade edilecek” şeklinde konuştu

İMAR BARIŞI ÖDEMELERİNDE TAKSİT YAPILACAK MI?

İmar Barışı süresinin hem uzatılacağını hem de en az dört taksitle ödeme imkanı getirileceğini öngörülüyor.

İmar Barışında beklenen başvuru ve tahsilat hedefinin çok gerisinde kalındı, piyasadaki nakit sıkışıklığı ve taksitsiz bir defada ödeme zorunluluğu başvuruların az olmasına neden oldu. Hal böyle olunca; başvuru süresinin uzatılması  ve taksitle ödeme imkanı da getirilmesi kaçınılmaz hale geldi. Böylece, hem başvuru sayısı hem de beklenen gelir hedefine ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.