İmar Barışı Süresi Bitti Fakat Arazi Talanı Bitmedi

İmar Barışı Süresi Bitti Fakat Arazi Talanı Bitmedi

İmar Barışı başvuru süresi dolmasına rağmen fırsatçılar durmuyor. Fırsatçılar ormanlık alandan ağaçlar getirip araziye ekiyor ve burada uzun süre yaşadığı süsü vererek üstüne geçirmeye çalışıyor.

A+A-

Türkiye’de yapıların imara aykırılık taşıması ve iskan durumundaki sorunların çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar affında en çok başvurunun iletildiği illerin başında İzmir geliyor.

Egedesonsöz'den Mehmet İşler'in haberine göre; ‘İmar Barışı’ uygulamasının süresi dolmasına rağmen bazı yerlerde fırsatçı vatandaşların ruhsat almak ve yapısını yasal statüye kavuşturmak için elinden geleni yaptığı belirtildi.

İzmir’de de Kaynaklar, Kırıklar, Belenbaşı, Karacaağaç, Doğancılar gibi bölgelerin yer aldığı Buca’da kaçak yapıyla mücadelenin tüm hızıyla sürdürüldüğü aktarıldı. Bakanlığın merkezde aldığı karar uygulamaya konulurken diğer taraftan yerel yönetimlerin büyük sorumluluğunu taşıyan belediyeler de zaman zaman vatandaşla karşı karşıya geliyor.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, imar affı ve kaçak yapılarla mücadele konularında açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, bazı kişilerin aftan yararlanmak için akıl almaz yöntemlere başvurduğunu aktardı.

İMAR BARIŞI İÇİN SÜRE DOLDU FAKAT ARAZİ TALANI BİTMEDİ!

Kılıç, “Hepimizin malumu Kaynaklar başta olmak üzere kırsal bölgelerimiz, sadece Buca’nın değil İzmir'in de akciğerleri konumundadır. Bu yeşil varlığının korunması için Zabıta Müdürlüğümüz tarafından bir seferberlik başlattık. Hemşehrilerimizin mağdur olmamaları ve bilinçlenmeleri için afiş çalışmaları sosyal medya çalışmaları yaptık. Biz tüm Buca halkının yeşilini korumak için tek yürek olmasını istiyoruz. Çünkü her geçen gün biraz daha betonlaşan kentlerimizde bu ormanlık alanlar nefes alabileceğimiz tek yerler olarak kalacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye genelinde Yapı Kayıt Belgesi adlı bir imar barışı sürecini başlattı. Bu sürecin sona ermesine rağmen imar affından yararlanmak isteyen fırsatçılara karşı ciddi anlamda bir mücadele veriyoruz. İmar Barışı’nın süresinin dolmasına rağmen kırsal bölgelerimizde ciddi anlamda bir arazi talanı yapılıyor” dedi.

GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BERİ 50’NİN ÜZERİNDE UNSURA MÜDAHALE ETTİK

“Bizim için bir ormanı yok etmek katliama eş değerdir” diyerek sözlerini sürdüren Kılıç, “Onun için biz bu konuda asla taviz vermeden hiçbir fırsatçıya göz açtırmayacağız. Göreve geldiğimiz günden beri 50’nin üzerinde unsura müdahale ettik. Bu vakalar arasında gerçekten şaşkına düşüren olaylar yaşandı. Daha birkaç gün önce Kırıklar’da gündüz gözüyle iş makinesi alan kişiler, ormanlık alanı talan ederken muhtarımızın ihbarıyla suçüstü yakalandı. Talanın gerçekleşme aşamasında yapılan tespitlere jandarma kuvvetleriyle müdahale ediyoruz” açıklamasını yaptı.

‘UZUN SÜREDİR BURADA YAŞIYORUZ’ ALGISI İÇİN 10 YAŞINDA ZEYTİN AĞACI DİKİYORLAR!

Bazı vatandaşların başka bir noktadan sökülen zeytin ağaçlarını aftan yararlanmak istedikleri araziye diktiklerini ve uzun süredir orada yaşadıkları imajını vermeye çalıştıklarını aktaran Kılıç, “Bu müdahalelerin dışında bir de talanı gerçekleştirip, yapılaşmayı yapmış imar affından yararlanmak için türlü düzenbazlıklar yapan kişilerle karşılaşıyoruz. Bu kişiler ormanlık alanı talan edip yapıyı hızlı bir şekilde inşa ediyor. Daha sonra talan ettiği alana, 10 yaşında zeytin ağaçları diktiriyor. Bu ağaçları diktirerek “uzun zamandır ben burada yaşıyorum” algısı yaratarak önce kiracı olarak alanı kullanıyor; daha sonra arazinin mülkiyetini alıyor. Yeni yapılan yapılar aslında eskiden yapılmış imajı yaratılmak için her türlü çalışmayı yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.