İmar Barışı Fırsatçıları Uydu Takibine Yakalandı

İmar Barışı Fırsatçıları Uydu Takibine Yakalandı

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya'nın Kaş ilçesinde 200'den fazla kaçak yapı uydularla tespit edildi. Tespit edilen kaçak yapılardan 99'u yıkıldı.

A+A-

evre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 8 Haziran 2018 yılında başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Uygulama kapsamında devletin kasası doldu. 

Bir yıla yakın zamandır devam eden uygulamaya Antalya'da 152 bin 642 kişi başvuru yaptı. Türkiye'deki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıyı kayıt altına alacak imar barışında Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen Antalyalıların cebinden 1 milyar 93 bin 801 lira çıktı.

KAÇAK YAPILAR YIKILDI

Belediyeler ile yürütülen ortak çalışmalar sonunda Antalya'da bu zamana kadar 80 kaçak yapı yıkıldı. Yıkan kaçakların Döşemealtı'nda 34, Muratpaşa'da 24, Kepez'de 10, Ke mer'de 5, Aksu'da 3, Akseki ve Alanya'da ise 2 oldu. Kaçak yapılar ise uydulardan takip edilip, tek tek yıkılıyor.

KAŞ'TA KAÇAK 99 YAPI YIKILDI

İmar barışı fırsat bilen fırsatçıların adresi turizm cenneti Kaş oldu. Fırsatçılar her yeri betona dönüştürmeye başladı. İmar Barışını kapsamayan süreç içerisinde ilçede kaçak yapılan lüks villa ve evler dikkat çekti. İlçede şimdiye kadar 201 kaçak yapının 99'unun yıkımına karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.