İmar Barışı Başvurusunda Fıkra Gibi Olay

İmar Barışı Başvurusunda Fıkra Gibi Olay

Konya'da imar barışından faydalanmak için 4 metrelik duvar ören ve bunun için yapı kayıt belgesine başvuran uyanık vatandaşa para 2 bin 800 lira para cezası kesildi.

A+A-

Mevzuata aykırı yapıların imar sorunu için başlatılan imar affına başvurular sürüyor. 31 Aralık’ta sona erecek olan süreç için şimdiye kadar 8 milyon 600 bini aşkın kişi, Yapı Kayıt Belgesi için başvurusu yaptı.
Uygulamada istismarlar da dikkat çekiyor. Bunlardan sonuncusu ise Konya’da yaşandı.

DUVAR ÖRÜP BELGE İÇİN BAŞVURDU!

Konya'nın Meram ilçesi Kızılören mahallesinde İmar Barışı için bir mülk sahibi tarafından özel bir çalışma yapıldığı görüldü. Karadeniz fıkralarını aratmayan olayda, vatandaşın sadece caddeye bakan bir duvar ördüğü ve örülen bu duvar ile alanı mesken için tescilletmek istediği ortaya çıktı. Vatandaşın, ördüğü tek parça duvarda pencereleri de yapmayı ihmal etmemesi dikkat çekti.

BELEDİYE CEZA KESTİ

İmar Barışı'nda denetimlerini sürdüren Meram Belediyesi’nin ise pencereleri olan ve tek bir duvar ile tescillenmesi istenilen arsa için mülk sahibine, 2 bin 800 TL para cezası verdiği öğrenildi.
Benzer olaylara şahit olan belediye yetkililerinin denetimlerini sıklaştırdığı bildirildi. İmar Barışı'nı kaç kişinin istismar ettiği ve ne kadarının tespit edilebildiği ise bilinmiyor.

31 ARALIK 2017 ÖNCESİ YAPILARI KAPSIYOR

Vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedeflenen İmar Barışı düzenlemesi, 31 Aralık 2017’den önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.