İmar Barışı Başvuruları Mercek Altında: 1000 Başvuru İptal Edildi

İmar Barışı Başvuruları Mercek Altında: 1000 Başvuru İptal Edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri imar barışı fırsatçılarına karşı başvuruları mercek altına aldı. İmar barışında yanlış beyanda bulunan yaklaşık 1.000 başvuru iptal edildi. Boş arazi için başvuru yapanlar bile var.

A+A-

Kaçak yapılara yasallık kazandırılması için başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Mülkiyet ve imar sorunu olan yapılara yasallık kazandıran imar barışı uygulaması kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri, başvuruları mercek altına aldı. İncelemeler sonucunda, bine yakın başvuru iptal edildi.

Müfettişler inceliyor

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, yaylaları dahi içine alan denetimlerde imar barışı başvurularının yasaya uygun olup olmadığı inceleniyor.  Yürütülen çalışmaların detayları hakkında konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Müfettiş incelemesi devam ediyor. Devlet, vatandaşın problemini çözmek için yasal bir düzenleme yaptı. Bu yasa çok iyi niyetli. Ancak bazı uyanıklar yeni yaptığı yapı için ‘Ben bunu 2016’da yaptım’ müracaat ediyor. Bu çok kötü bir şey. Millet olarak artık bunlardan vazgeçmemiz lazım” diye konuştu.

Bine yakın başvuru iptal edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Antalya Aksu ilçesinde katıldığı bir programda ilginç bir taleple karşılaştığını anlatan Vali Karaloğlu, “Vatandaş ‘İmar barışı kapsamında ev yaptım yıkmayın’ diyor. ‘Yasa kapsamındaysa niye yıkalım?’ diyoruz, ‘Ben evi 2018 yılında yaptım’ diyor. İşte bu verilen masum bir hakkın müthiş kötüye kullanılması. Bizim de tespitlerimiz var. Bu kapsamda bine yakın belgeyi iptal ettik” şeklinde konuştu.

‘Gelecekte ev yaparım’ diyorlar

Şu ana kadar 85 bin kişinin uygulama kapsamında başvuru yaptığını söyleyen Vali Karaloğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Hiç yapı olmayan bomboş araziye ‘Gelecekte ev yaparım’ diye müracaat edenler var. Yani yeter ki işi sulandırmak olsun. Bu konuda maalesef uzmanız. Bazılarının 1 kat evi var, ikinci kat da var diye bize müracaat etmiş. Herhalde oğlu evlenince kat atacak üzerine!”

Konteynır için başvuru

“Vatandaştan şunu istiyoruz; İyi niyetli bir yasayı sulandırarak hakkı olanın hakkına engel olmayın. Kaleköy’e gidiyorsunuz kadıncağız evinin önündeki sundurmasını 1 metre uzatmış diye mahkemede sürünüyor. İşte bu yasa bu problemi çözecek. Biz bunu düşünürken başka bir vatandaş yan taraftaki boş araziye uyduruk bir konteynır atıyor, o konteynırın tepeden fotosu çekiyor sonra da bize getirip ‘Benim burada binam var. 2017’de koymuştum’ diyor. Tabi o konteynırı yarın kaldırıp inşaat yapacak. Tabi biz buna izin vermiyoruz. Kimse buna tevessül etmesin.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.