İmar Barışı Başvuruları 10 Milyona Ulaştı

İmar Barışı Başvuruları 10 Milyona Ulaştı

15 haziranda sona erecek İmar Barışı uygulamasında başvuru sayısı 10 milyona ulaştı. Yapılan başvurular sonucunda devletin kasasına giren para miktarı 27 milyar lirayı aştı.

A+A-

Türkiye'de yaklaşık 15 milyon kaçak ve ruhsatsız yapının kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. 

İmar barışı vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla yapılara yasallık kazandırıyor. Düzenleme 31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki yapıları ilgilendiriyor.

Son tarih 15 Haziran 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren "İmar Barışı" düzenlemesinde başvuru süresi 15 Haziran 2019'a kadar uzatıldı. Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Birinci derece arkeolojik sit alanında bulunan kaçak yapılar ise imar barışı uygulamasından yararlanamıyor. 

Başvurular 10 milyona ulaştı

İmar barışına bu zamana kadar başvuran bağımsız bölüm sayısı yaklaşık 10 milyona ulaştı. Uygulama kapsamında toplam tutar ise 27 milyar TL'yi aştı. İmar barışında bütün arsalar ve evler kayıt altına alındı. İkinci adım olan tapu teslimlerinin 1 Nisan'dan itibaren başlaması planlanıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.