İmar Barışı Başvuru Süresi Uzatılacak Mı?

İmar Barışı Başvuru Süresi Uzatılacak Mı?

Cumhurbaşkanı kararı ile bu süre 31 Aralık 2018'e uzatılan imar barışında süre yeniden uzatılacak mı?

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması ve imara aykırı olan, ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması için yapılara yasallık kazandırılması planlanan imar barışında başvurular alınmaya devam ediyor. 

İmar barışı başvuruları 31 Ekim tarihinde sona erecekti ancak yoğun talep üzerine başvuru süresi 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı. İmar barışı başvurularında yeniden bir süre uzatımı olup olmayacağı merak ediliyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, en çok merak edilen soruyu geçtiğimiz günlerde şöyle yanıtladı; "Şu an için süre uzatımı düşünmüyoruz. 31 Aralık 2018 tarihinde hem başvuru hem ödeme süresi tamamlanacak. Bugüne kadarki başvuru sayısı yaklaşık 9 milyona ulaştı. Gelir olarak da 7 milyar 700 milyon lira gelir söz konusu." dedi.

İmar barışı düzenlemesi, 31 Aralık 2017'den önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor.  İmar barışı ile konutu tapu kayıtlarında arsa olarak göründüğü için abonelik alamayan vatandaşlar cezaları iptal edilecek, elektrik, su, doğalgaz bağlantısı hemen yapabilecekler. 

3194 sayılı Kanunun Geçici 16. Maddesinde belirtilen istisnai alanlarda bulunan yapılar dışındaki tüm yapılar (sanayi yapıları da dâhil olmak üzere) imar barışından faydalanabilecek. İmar barışı başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.