İmar Artışı Talepleri Başlayınca Şehirde Ne Silüet Ne De Adalet Duygusu Kalır

İmar Artışı Talepleri Başlayınca Şehirde Ne Silüet Ne De Adalet Duygusu Kalır

Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki, şehir plancıların şehirleri iyi planladıığını ancak belediyelerdeki imar artışı talepleri ile şehirde silüet ve adalet duygusunun kalmadığını söyledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı dönemde imar planı tadilatlarıyla ilgili kanun hazırladığını; ancak erken seçimin gündeme gelmesi nedeniyle TBMM’ye gönderemediğini söyleyen Mehmet Özhaseki, şu ifadeleri kullandı; 

"En çok içimi yakan konu buydu. Şehir planları en kötü plancı tarafından bile mükemmel yapılır. Şöyle hesap ederler; kaç kişi yaşayacak, derslik ihtiyacı ne kadar, ibadethane nerede, yollar nerede, yeşil alanları filan hesaplar, yazarlar. Fakat belediye meclislerinde bitmeyen, yoğunluk artışları istenir. 'Benim parseli yükselt, eğer biraz yükseltirsen belediyeye 5-10 lira veririm' bunlar başlayınca şehirde ne silüet ne de adalet duygusu kalır. Dedikodu, senaryo bitmez. Bunların tamamıyla sonunu getirmeliyiz. Önümüzdeki günlerde inşallah bunların kanunu gelir."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.