İmar Affı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? İmar Affı Başvurusu Nereye Yapılacak?

İmar Affı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? İmar Affı Başvurusu Nereye Yapılacak?

Başbakan Binali Yıldırım'ın 10 gün içerisinde çıkacak dediği imar barışı ile ilgili başvuru süreci de netleşti. Peki imar affı başvuruları ne zaman başlayacak, İmar affı başvuruları için nereye müracaat edilecek? İşte detaylar...

A+A-

Milyonlarca kişinin beklediği imar affı için sayılı günler kaldı. Bakanlar kurulu tarafından kabul edilen ve meclise sevk edilen imar Barışı kanun tasarısı görüşÜlmeyi bekliyor. Başbakan Binali Yıldırım imar barışı ile ilgili detayları verdi.

Çok geniş kapsamlı hazırlanan imar barışı yaklaşık 13 milyon kaçak yapıyı kapsıyor. Kaçak katlar ve imara aykırı yapıldığı için ruhsat alamayan tüm gayrimenkuller af kapsamına alınacak. 

Kaçak yapılara tapu kayıt belgesi verilecek. Vatandaşların ev ve iş yerleri bu tapu kayıt belgesi ile resmi bir kimlik kazanacak ve elektrik su bağlayabilecek. 

Tapu kayıt belgesi başvuruları kanun resmi gazetede yayınlandıktan sonra başlayacak. 31 aralık 2018 tarihinden sonra inşa edilen kaçak yapılar af kapsamına girmeyecek. Bu tarihten önce yapılan kaçak kaçak ev ve iş yerleri tapu kayıt belgesi almak için Çevre Şehircilik il müdürlüklerine müracaat edecek. İl müdürlükleri ev veya iş yeri için inşaat bedeli belirleyecek. İnşaat maliyeti üzerinden yüzde 3 ceza ücreti ödeyenler tapu kayıt belgesi alabilecek

TAPU KAYIT BELGESİ ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Tapu Kayıt belgesi başvuruları 31 aralık 2018 tarihinde sona erecek. Bu sürenin uzatılmasında bakanlar kurulu yetkili olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum