İmar Affı Başvuruları Başladı mı? İmar Affı Başvurusu ne Zaman Başlayacak?

İmar Affı Başvuruları Başladı mı? İmar Affı Başvurusu ne Zaman Başlayacak?

İmar Affı başvurusu 2018 başladı mı? İmar affı 2018 başvuruları ne zaman başlayacak? İmar Affı Başvuruları nereye yapılacak? İmar Affı yapı kayıt belgesi ücretleri ne kadar? İşte tüm bu soruların cevabı...

A+A-

İmar Affı kanunu ile 13 milyon kaçak yapıya af geliyor. İmar affı kanunu kaçak katlardan kaçak çıkmalara, imara aykırı yapılan tüm yapıları kapsıyor. Kanunla birlikte kaçak yapılarla ilgili tüm para cezaları ve yıkım kararları iptal edilecek. TBMM genel kurulunda kabul edilen imar affı kanununa göre 31 aralık 2017 tarihinden önce yapılan kaçak ev ve iş yerleri aftan yararlanabilecek. 

İMAR AFFI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İmar affı başvuruları henüz başlamadı. TBMM genel kurulunda kabul edilen imar affı kanunun birkaç gün içerisinde resmi gazetede yayınlanması bekleniyor. İmar Affı kanunu resmi gazetede yayınlanır yayınlanmaz başvurular başlayacak. İmar affı başvuruları kaçak yapının bulunduğu ilin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapılacak. İl müdürlüğüne evraklarını tamamlayıp başvuran ve belirlenen yüzde 3 inşaat cezasını ödeyen vatandaşlara Tapu Kayıt Belgesi verilecek. 

TAPU KAYIT BELGESİ ÜCRETLERİ

İmar affından yaralanmak isteyenler Çevre Şehircilik il müdürlüklerine müracat edecek. Vatandaşın her bir kaçak yapı için inşaat maliyetinin yüzde 3 oranında ceza ödemesi gerekiyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından taşınmaza metrekare birim fiyatı üzerinden rayiç bedel biçilecek. Bakanlık inşaat sınıfına göre metrekare maliyet fiyatını açıkladı.

tapu-kayit-belgesi-ucreti.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.