İmar Affı Başvuruları 2018 Haziranda Başlayacak

İmar Affı Başvuruları 2018 Haziranda Başlayacak

Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren imar affı için bakanlık usul ve esasların yer alacağı yönetmelik hazırlıyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri İmar Affı başvurularının seçimden önce çıkacağını açıkladı.

A+A-

İmar affı başvuruları ne zaman çıkacak? İmar affı başvuruları nereye yapılacak? İmar affı başvuru ücretleri ne kadar olacak? İmar affından kimler yararlanabilecek? İmar affından yararlanacaklar ne kadar ceza ödeyecek? Yapı kayıt belgesi nasıl alınacak? 

Milyonlarca insanın sorduğu bu soruların cevabı Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan İmar affı yönetmeliğinde yer alacak. İmar affı yönetmeliği ile ilgili çalışmalar bakanlık tarafından yürütülüyor. Bakanlığın 1-2 hafta içerisinde çalışmalarını tamamlaması gerekiyor. İmar affı yönetmeliğinin yayınlanmasından sonra vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

E-DEVLET'TEN BAŞVURU YAPILABİLECEK

İmar affı başvuruları e-devlet ve yetkilendirilmiş kuruluşlar aracılığıyla yapılabilecek. Vatandaşların ev veye iş yeri ile ilgili verdiği beyan üzerinden yapı kayıt belgesi verilecek. Vatandaşlar e-devletten başvuru yaptıktan sonra çıkacak olan ücreti ödeyecek, daha sonra yapı kayıt belgesini alacak. Yanlış beyan verenlerin yapı kayıt belgesi iptal edilecek ve ödediği ücret iade edilmeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.