İmar Affı  2018 Çıktı mı? İmar Affı Resmi Gazetede Ne Zaman Yayınlanacak?

İmar Affı 2018 Çıktı mı? İmar Affı Resmi Gazetede Ne Zaman Yayınlanacak?

Milyonlarca kişi imar affı çıktı mı? İmar Affı 2018 ne zaman Çıkacak? İmar Affı resmi gazetede ne zaman yayınlanacak? İmar Affı başvuruları ne zaman başlayacak? sorularının yanıtını arıyor. İşte imar affı ile ilgili son durum

A+A-

İmar affı ile ilgili detaylar geçtiğimiz haftalarda Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanmıştı. Başbakan ve bakanın açıklamalarından sonra İmar affı kanunu meclise geldi. İmar Affı kanunu bugün itibariyle TBMM genel kurulunda görüşülmeye başlandı. İmar Affı'nın birkaç gün içerisinde mecliste onaylanarak resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

İMAR AFFI NELERİ KAPSIYOR

Türkiye'deki 25 milyon bağımsız bölümün 13 milyonu kaçak. Kaçak olan ve oturma ruhsatı alınmayan ev ve iş yerlerine devlet yapı kayıt belgesi verecek. Vatandaşlar yapı kayıt belgesi aldıktan sonra ev ve işyerine elektrik ve su bağlayabilecek. İmar affı ile beraber kaçak yapıdan dolayı gelen bütün cezalar da iptal edilecek. İmar Affı ile 13 milyon yapı resmi kimlik kazanacak.

İmar Affı çok kapsamlı olarak çıkacak. Kaçak kattan kaçak çıkmalara kadar imar kanuna aykırı olan her türlü imalat af kapsamına girecek. Sadece daha sonra alınan kararla İstanbul Boğazı'ndaki kaçak yapılar af kapsamından çıkarıldı.

İMAR AFFI BAŞVURUSU 2018 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İmar affı başvuruları kanun resmi gazetede yayınlanır yayınlanmaz başlayacak. 31 aralık 2017 tarihinden önce yapılmış kaçak yapılar af kapsamına girecek. İmar Affından yararlanmak isteyenlerin 31 aralık 2018 tarihine kadar bulunduğu ilin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. Öte yandan her kaçak yapı için Bakanlık tarafından belirlenen inşaat maliyetinin yüzde 3 oranında ceza ödenmesi gerekiyor. Ceza ödeyenler ve evraklarıyla başvuruda bulunanlara yapı kayıt belgesi verilecek

İMAR AFFI CEZALARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum