Hasan Tahsin Usta: Kentsel Dönüşümde Emin Adımlarla Yürüyoruz!

Hasan Tahsin Usta: Kentsel Dönüşümde Emin Adımlarla Yürüyoruz!

“3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nde konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Kentsel dönüşümde çok güçlü bir noktaya emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

A+A-

Piri Reis Harita Gayrimenkul ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Derneği tarafından 24 – 25 Kasım 2016 tarihlerinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi” başladı. “2023 Vizyonu ve Hedefleri doğrultusunda Sürdürülebilir Kentsel Yenileme” temasıyla düzenlenen zirve yerel yönetim temsilcilerini, inşaat ve finans sektörünü, kamu ve özel sektör profesyonellerini ve akademisyenleri, kentsel dönüşümün tüm boyutlarını tartışmak için bir araya getirdi. Zirvede Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da, bir konuşma yaparak kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kentsel dönüşümün 2013 yılındaki yasal düzenlemelerle başladığına dikkat çeken Başkan Usta, “Hayatımızın her döneminde, her mekanda ve zamanda değişime ihtiyaç duyuyoruz. Şehirlerin de bu tür dönüşüm ve değişimlere ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız kentsel dönüşümle ilgili yasal süreci başlatmamış olsaydı, bugün kentsel dönüşüm hala okullarda okutuluyor olacaktı. Buna karşın ülkede her yapılana karşı çıkan kesimlerin kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm olarak ifade edip yaptığı kavramsal bir kafa karıştırma operasyonuyla karşılaşmamız, bu işin ne derece zor olduğunu gösteren bir gerçektir. Biz zihinlere kentsel dönüşümü, hayatın değişim ve dönüşümü gerçeğini yerleştirmezsek bu konuda çok zorlanırız. Otopark sorununa çözüm bulmak açısından bile kentsel dönüşüm yapmak tek başına yeterli bir sebeptir. Gaziosmanpaşa’da şu anda 5 bin araçlık bir otopark yok. İlçede 500 bin insan yaşıyor. Gaziosmanpaşa’nın sadece yüzde 40’ında planlı bir dönüşüme gidiyoruz. Kentsel dönüşümle birlikte 100 bin araçlık otopark planladık. Hayal değil bu” dedi.  

Kentsel dönüşümün faydaları hakkında da bilgi veren Başkan Usta, “Kentsel dönüşümle birlikte gelişen bilgiyi ve teknolojiyi hayatımıza katmanın avantajını elde ediyoruz. Kronik bir sorun haline gelmiş mülkiyet sorununu ortadan kaldıracak tek çözüm de kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşümle birlikte yaşam konforu getiriyoruz. Gecekonduları, sosyal ve kültürel hiçbir yaşam konforu olmayan alanları kentsel dönüşümle değiştirerek insanca yaşayabileceğimiz mekanları oluşturuyoruz. Yetersiz altyapı ve sosyal donatı alanlarını geliştiriyor, akıllı kent teknolojisini getiriyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de yürütülen kentsel dönüşümün çok büyük ölçekli olduğuna vurgu yapan Başkan Usta, “Kentsel dönüşümle ilgili dünyanın birçok uygulamasını görme şansımız oldu. Türkiye’deki çalışmalar küçümsenecek bir yapıda değil. Dünyada henüz bizim ölçeğimizde bir kentsel dönüşüm çalışması yok. Türkiye olarak kentsel dönüşümde çok güçlü bir noktaya emin adımlarla yürüyoruz. Bu işin markası olduğumuzu göstererek, bu şehirleri kendi kültür ve medeniyetimizi yaşatan bir anlayışla ‘Şehirde Dönüşüm, Yaşamda Gelişim”i yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.