Harita Mühendislerini Arazilere Kazık Çakan Mühendisler Olarak Biliyorlar

Harita Mühendislerini Arazilere Kazık Çakan Mühendisler Olarak Biliyorlar

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesinde adaylığını açıklayan Ali Ekber Gül, “Harita mühendisliğinin önemi topluma yeterince anlatılmadı. Vatandaş harita kadastro mühendislerini araziye kazık çakan mühendisler olarak biliyor” dedi.

A+A-

Bin 750 üyesi bulunan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin genel kurulu Ocak 2018’de gerçekleşecek. Genel kurulda başkanlık adaylığını açıklayan Ali Ekber Gül, yönetim listesinde yer alacak isimlerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

TAPU KADASTRO ODASI YANSIMASINI BULAMIYOR

Yönetim listesinde Ege’nin diğer kentlerinden isimlerinde yer aldığını belirten Ali Ekber Gül, “16. Dönem genel kurulunda Demokrat Grubu olarak katılıyoruz. Oluşturduğumuz listede 7 asil ve 7 yedek üyemiz bulunuyor. Aydın, Uşak, Denizli ve Muğla’dan arkadaşlarımızı da listemize aldık. Ege’nin diğer illerinde de temsilciliklerimiz var.  Tapu Kadastro odası meslek olarak yansımasını bulamıyor. Burada odalara büyük görev düşüyor. Odaların amacı kendi aralarındaki bağları güçlendirmek. Toplum ve kamu adına üretilen projelerde toplumun fayda sağlamak” dedi.

MÜHENDİSLER ASGARİ ÜCRETLE TAŞERON OLARAK ÇALIŞIYOR

Mezun olan mühendislerin işsiz kaldığına dikkat çeken Ekber sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Şu anda yönetimde olan odanın hiçbir çalışması yok. Kamuoyuna açıkladıkları hiçbir proje yok. Yöneticilerin hizmet veriş şekli, odaların ortaya koyacağı yapıcı eleştiriler minimum hatayı getirir. Sadece eleştiri değil önerilerde gerek. Bizim meslektaşlarımızın hem ekonomik hem de sosyal sorunları çok fazla. 39 üniversitede her yıl 1.100 mezun veriliyor. Bu çocuklarımız iş bulamıyor. Yerel yönetimlerde asgari ücretle taşeron olarak hizmet veriyor. Bu mesleğimizin kalitesini düşürüyor. Bir mühendisin asgari ücretle çalıştırılması ne kadar doğru.”

BİZİ ARAZİLERE KAZIK ÇAKAN MÜTEAHHİTLER OLARAK BİLİYORLAR

Mesleğin yeterince iyi tanıtılmadığını anlatan Ekber, “Harita Kadastro mühendisliğinin görev alanı çok geniş. Yürüdüğünüz her taşın altında harita mühendislerinin bir emeği var. Buna rağmen mesleğimiz yeterince tanıtılmadığı için meslektaşlarımız verdiği hizmetin karşılığını alamıyor. Bizleri arazilere kazık çakan mühendisler olarak biliyorlar. Mesleğimizi anlatamadığımız için saygınlığımızı yitiriyoruz. Biz başa gelirsek buna önem vereceğiz. Meslekte branşlaşmayı önemseyeceğiz. Tüm kurumlarla iletişim içerisinde olacağız. Özel sektörde çalışan arkadaşlarımızın problemleri var. Harita Kadastro odasını daha iyi yöneteceğimizi düşündüğümüz için aday olduk” dedi.

HEM DÜŞÜK FİYATA ÇALIŞIYORUZ HEM CEZA YİYORUZ

Özel sektör çalışanları için uygulanan oda birim fiyatı uygulaması kaldırılmasını eleştiren Ekber son olarak şu ifadeleri kullandı, “Özel sektörde iş yapan meslektaşlarımız serbest piyasada fiyat kırımına gidiyor.  Özel sektörde çalışan arkadaşlarımız 3 bin lira olan bir işi bin liraya yapıyor. Ancak vergi denetimlerinde oda birim fiyatı emsal alınıyor. Vergi dairesinden gelen müfettişler sen 3 bin liralık iş yapmışsın, vergi kaçırıyorsun deyip ceza kesiyor. Meslektaşlarımız hem düşük ücretle çalışıyor hem de kazandıklarını cezalara ödüyor. Şu anda sektör çok zor durumda.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.