Halkbank'tan Beklenen İndirim Haberi Geldi! Faizler 1,28'e Düştü

Halkbank'tan Beklenen İndirim Haberi Geldi! Faizler 1,28'e Düştü

Ziraat ve Vakıfbank'ın konut kredisi faiz oranlarını 1,28'e düşürmesinin ardından gözler diğer devlet bankası olan Halkbank'a çevrilmişti. Halkbank'tan beklenen indirim haberi geldi. Konut kredisi faiz oranları 1,28'e düştü.

A+A-

Ziraat Bankasının konut kredisi faiz oranlarında gerçekleştirdiği indirimin ardından ilk olarak VakıfBank ve dün itibariyle HalkBank kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını aynı seviyeye çekerek %1.28 faiz oranı uygulamaya başladı. Üç kamu bankası da kampanyalı konut kredileri kapsamında %1.28 faiz oranı kullandırıyor.

HalkBank Konut Kredisi Faizleri

HalkBank Hesaplı Evim Konut Kredisi kapsamında konut kredisi faiz oranları 10 yıl vadeye dek %1.28’e, Canım Evim Konut Kredisi kapsamında ise 10 yıl vadeye kadar %1.32’ye 15 yıl vadeye kadar da %1.37’ye düşürdü.

Konut Kredisi Hesaplama

HalkBank’ın güncel konut kredisi faiz oranlarından 10 yıl vadeli 200.000 TL tutarda konut kredisi için konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık taksitler 3.200 TL oluyor. Toplam geri ödeme miktarı ise 383.600 TL’ ye denk geliyor.

HalkBank Konut Kredisi Masrafları

HalkBank ekspertiz masrafı için standart olarak 850 TL talep ediyor. İpotek tesis ücreti olarak da 155 TL uyguluyor. HalkBank kredi tahsis ücreti olarak da tüketiciden kullanılacak kredinin %0.50’i kadar masraf alıyor.

Kaynak: KrediPazari.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.