Halkapınar Otogar Metrosunu Büyükşehir Belediyesi Yapabilir

Halkapınar Otogar Metrosunu Büyükşehir Belediyesi Yapabilir

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mert Yaygel, Halkapınar-Otogar metrosunun hükemet trafından yapılması için 8 yıldır beklediklerini ancak yeni dönemde yatırım programına alabileceklerini söyledi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kordon’da yapmayı planladığı Nostaljik Tramvay Projesi için Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda halkla buluşma toplantısı düzenlendi.

Nostaljik Tramvay Projesi’ni bölge halkına anlatmak için düzenlenen toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mert Yaygel, İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Veli Dülger ve bölge muhtarları katıldı.

Toplantıda Tramvay Projesi’nin detayları anlatılırken, proje hakkında öneriler de dinlendi.

Toplantıda Halkapınar-Otogar Metro projesi hakkında muhtarlardan gelen soru üzerine açıklama yapan Ulaşım Daire Başkanı Yaygel, “Otogar Metro Projesi ile ilgili süreci basın da çok iyi takip etti. Biz onu merkezi hükümet yapacak diye 8 yıldır yatırım programımıza almamıştık. Çünkü bu proje hızlı tren projesi ile birlikte yapılacaktı, o yüzden merkezi hükümet tarafından yapılacaktı, bir türlü hayata geçmedi. Yeni dönemde biz programımıza alabiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.