Halkapınar-Otogar Metrosu İhaleye Çıkıyor

Halkapınar-Otogar Metrosu İhaleye Çıkıyor

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nı açıklayan cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihaleye çıkması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

A+A-

İzmir özelini kapsayan projeler arasında yer alan İstanbul- İzmir, Kuzey Marmara (YİD) otoyollarında 73 kilometre otoyolun yapılarak otoyol ağının 2 bin 815 kilometreye ulaştırılması, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması, İzmir'de Tarıma Dayalı İhtisas OSB kurulması için yer seçimlerinin kesinleştirilmesi, Uluslararası Zeytin Gen Bankası'nın açılışının yapılması, Deneyap Atölyesi Projesi kapsamında İzmir'de belirlenecek gençlik merkezlerinin atölyelerinin kurulması gibi maddeler yer aldı. 

Öte yandan 246 kilometre uzunluğunda olan Aydın-Denizli- Burdur Otoyolu'nun YID yöntemiyle ihalesinin yapılması, Balıkesir-Bandırma (174 kilometre) arasındaki sinyalizasyon çalışması tamamlanarak, Bandırma (H)-Manisa (356 kilometre) hattının elektrikli ve sinyalli olarak isletmeye alınacak. 

Aydın'daki Tarıma Dayalı Ihtisas Sera OSB ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KIT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, "Aydın tarımsal yatırımın merkezi olacak. Çiftçilerimiz daha fazla üretecek, ürettikçe daha fazla zenginleşecek. AK Parti iktidarıyla bu bereketli topraklardan yatırım fışkıracak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.